С над 100 млн. лв. са се увеличи оборотите на

...
С над 100 млн. лв. са се увеличи оборотите на
Коментари Харесай

Търговският оборот по Черноморието е нараснал със 100 млн. лв. спрямо 2016 г.

С над 100 млн. лева са се усили оборотите на комерсиалните обекти по цялото Черноморие през юли 2017 година в съпоставяне със същия месец на 2016 година Това демонстрират данните от отдалечената връзка на Национална агенция за приходите с касовите апарати, оповестиха от пресцентъра на Национална организация за приходите (НАП). Сред местата с максимален растеж на записаните в Национална агенция за приходите доходи е Обзор – 149% повече по отношение на юли 2016 година В огромните курорти също има повишение на оборотите. Така да вземем за пример в Албена растежът е 62% по отношение на юли 2016 година, в Слънчев бряг – 10%, а в Златни пясъци – 22%.
От началото на летния сезон до в този момент по цялото Черноморие са осъществени общо 24 000 инспекции. Най-много наказания са наложени поради неиздаване на касови бележки, разлика сред сумата в касата и регистрираните обороти, липса на фискални устройства и други.
И тази година стотици данъчни инспектори, взаимно с органите на Министерство на вътрешните работи и Агенция „ Митници “, правят лятна контролна акция по Черноморието. Основен акцент на инспекциите са отчитането на обороти и издаване на касови бележки. За пръв път през тази година неиздаването на касова записка се глоби неотложно със запечатване на комерсиалния обект, с изключение на нормалната санкция. Обектите нормално остават затворени в продължение на 2 седмици след запечатването. Запечатаните обекти по време на акцията до този миг са 113.
Под непрекъснато наблюдаване са подложени и тържища и борси наоколо до курортите, като там дежурят непрекъснато чиновници на звеното за фискален надзор в Национална агенция за приходите. Освен че правят надзор на придвижването на хранителни артикули, алкохол, цигари и питиета, фискалните сътрудници наблюдават и за издаването на касови бележки и отчитането на обороти от търговците по морето.
Сигнали за неиздаване на касови бележки и данъчни нарушавания могат да се подават на телефона на Национална агенция за приходите 0700 18 700 или по е-поща на [email protected].
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР