С над 10 хиляди е спаднал броят на ражданията за

...
С над 10 хиляди е спаднал броят на ражданията за
Коментари Харесай

В bTV Репортерите: Каква е цената на майчинството?

С над 10 хиляди е понижен броят на ражданията за последните 10 години в България.

Да дариш живот – един най-хубавите моменти за една жена.

Снимка: bTV
„ Истинско наслаждение е да я следим по какъв начин пораства, по какъв начин се трансформира, по какъв начин става по-самостоятелна и по какъв начин се трансформира в персона “, споделя Елена Тодорова.

„ Беше изненада, само че беше най-хубавото нещо, което ми се е случвало “, споделя майкаот Англия.

Но каква е цената на това да дадеш живот?

„ Защо всеобщо родителите отсрочват решението за раждане на първо дете, за какво остават единствено с едно дете и за какво изобщо нямат деца и за какво към този момент многодетните фамилии останаха като един характерен образец за предишното “, разяснява доктор Десислава Боцева, лекар и основен помощник към катедра ‘‘Регионално развитие‘‘ на УНСС.

Снимка: bTV
Възможно ли е да обърнем статистиката?

„ Във Англия тези равнища са се снижили до най-ниските от Втората международна война насам. Повечето дами при въпрос за какво нямат деца - споделят, че е поради неналичието на задоволително пари “, изяснява проф. Сара Педерсен, която е професор по връзки и медии в университета ‘‘Робърт Гордън‘‘.

Различни фактори като финансова осигуреност, непрекъснат приход на майката, сигурност на работното място, както и професионалното и личностното развиване на детето, са в основата на решението дали да станем родители, или не. Дали сме подготвени да платим цената е решение на всеки един от нас.

Филмът на Бесте Сабри " Цената на майчинството " гледайте довечера след централната емисия Новините в 19.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР