С над 1 милиард лева са подпомогнати българските пенсионери по

...
С над 1 милиард лева са подпомогнати българските пенсионери по
Коментари Харесай

Борисов: Ниският ни дефицит и външен дълг гарантират антикризисните мерки

„ С над 1 милиард лв. са подкрепени българските пенсионери по време на пандемията, породена от ковид “. Това съобщи министър-председателят по време на постоянното държавно съвещание, на което кабинетът обезпечи 105 млн. лв. за изплащането на за месец април на всички пенсионери, без значение от размера на техните пенсии. Средствата са обезпечени за сметка на преструктуриране на разноските и прехвърлянията по централния бюджет, осведомиха от държавния пресцентър.

 Бойко Борисов заприказва за връщане на ограниченията Бойко Борисов заприказва за връщане на ограниченията
Трябва да уверим българското общество, че следим обстановката 24 часа в денонощието, тъй като пандемията в света върви на цялостни оборот...
„ Над 2 100 000 пенсионери получават добавката от 50 лв., която изплащаме от август предходната година. Но и преди този момент държавното управление е подкрепяло пенсионерите и за Великден, и за Коледа като за задачата се осигуряваха по 50 милиона лв. “, напомни Борисов. Министър-председателят бе безапелационен, че прецизно спазваната в последните години финансова дисциплинираност и положителното действие на пенсионната система разрешават през днешния ден - във времето на пандемията, пенсионерите, които са измежду най-уязвимите, да бъдат интензивно подкрепяни от държавното управление.
„ През месец април ще изплатим и по 120 лв. на 392 000 пенсионери, които имат пенсия сред 300,01 лева и 396 лева, както е заложено в Закона за бюджета на държавното публично обезпечаване “, добави министърът на труда и обществената политика в хода на държавното съвещание.
Премиерът означи също, че поддържаният невисок недостиг у нас и фактът, че България е втората страна по най-нисък външен дълг в Европейски Съюз след Естония, подсигуряват още обезпечаването на средства както за построяването и поправки на църкви, манастири, джамии, само че и за антикризисните ограничения за нуждаещи се групи като културните дейци, както и за всички общини в България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР