С началото на проекта за възстановяване на монумента на връх

...
С началото на проекта за възстановяване на монумента на връх
Коментари Харесай

Калоян Паргов връчи награда за възстановяването на монумента на Бузлуджа

С началото на плана за възобновяване на монумента на връх Бузлуджа се случиха не едно, а две чудеса. Първото е, че този неповторим архитектурен комплекс ще възкръсне за нов живот, а второто е, че се върна вярата на десетките хиляди, които всяка година се изкачват на историческия връх, че паметникът още веднъж ще действа. Това сподели Калоян Паргов, ръководител на УС на Стратегическия институт за национални политики и хрумвания (СИНПИ) и член на Народно събрание на Българска социалистическа партия, откакто връчи на арх. Дора Иванова премията „ Съхранение и нов живот на наследството “ от годишните награди на медия „ Стандарт “ „ Чудесата на България “.

Церемонията бе част от Втория интернационален конгрес на поредицата „ Култура и бизнес дружно в цифровия свят. Дигитализация и еко среда “. В събитието взеха присъединяване вицепрезидентът Илияна Йотова, ръководителят на Народното събрание Вежди Рашидов, еврокомисарят Мария Габриел, ръководителите на Движение за права и свободи и „ Възраждане “ Мустафа Карадайъ и Костадин Костадинов, министърът и зам.-министърът на туризма Илин Димитров и проф. доктор Мариела Модева, зам.-министърът на културата доцент д.р Пламен Славов, депутати, представители на туристическия отрасъл, публицисти и други.

Паргов изясни, че като човек прочувствено привързан с Бузлуджа, е доста горделив да връча тъкмо тази премия.
„ Искрено се удивлявам на арх. Дора Иванова, като представител на младото потомство, което е космополитно и не робува на идеологическите канони. Тя и екипът ѝ вникнаха в уникалността на монумента на връх Бузлуджа, както като инженерно оборудване, по този начин и като културно-историческо наличие и оцениха капацитета и неговата забележителност “, изясни ръководителят на СИНПИ след церемонията.

Той изрази убеждението, че младежите, отпред с арх. Иванова, ще увенчаят с триумф благородното си начинание и ще вдъхнат нов живот на паметника на Бузлуджа.

Калоян Паргов увери арх. Дора Иванова, че в негово лице има правилен съидейник.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР