С началото на новата седмица времето ще застудее. През нощта

...
С началото на новата седмица времето ще застудее. През нощта
Коментари Харесай

Дъжд и студ от понеделник

С началото на новата седмица времето ще застудее. През нощта против понеделник над страната ще има забележителна висока облачност. Утре от запад облачността ще се снишава и в следобедните часове тук-там в Западна България ще превали слаб дъжд. През нощта против вторник ще превали и в централните региони на страната.

Вятърът ще е слаб, в Източна България – до сдържан от югоизток.

Минималните температури ще са сред 8 и 13 градуса, дневните ще се намалят и ще са най-вече сред 19 и 24 градуса ,

по Черноморието 11-12 градуса, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките, представени от Агенция „ Фокус “.

Над Черноморието

ще има раздрана облачност, забележителна в утринните часове. Ще духа до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималната температура на въздуха ще бъде 11-12 градуса, колкото ще бъде и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще се усили до 3 бала.

В планините

ще има забележителна облачност и тук-там в масивите от Западна България ще превали. Ще духа сдържан югоизточен, по високите върхове на Рила и Пирин – до мощен южен вятър. Максимална температура на 1200 метра – към 16 градуса, на 2000 метра – към 8 градуса.

Във вторник и сряда

над доста региони от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на повече места ще има валежи, съпроводени и с гръмотевици. В сряда вятърът ще бъде северозападен, към вечерта ще се ориентира от североизток, ще се усилва и с него ще нахлува относително студен въздух.

В четвъртък

също ще има валежи, само че на по-малко места. Ще духа вятър от север-североизток, и Източна България сдържан, краткотрайно мощен и дневните температури ще се намалят още, като към този момент ще станат близки до нормалните./ vesti.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР