С началото на новата работна седмица е време и за

...
С началото на новата работна седмица е време и за
Коментари Харесай

ATP ранглиста: Синер влиза в топ 10, шампионите от Мец и Сан Диего с 20 места напред

С началото на новата работна седмица е време и за обичайното възобновяване на международната класация, която през тази седмица не търпи съществени промени в челото. Върхът остана окупиран от първенеца от US Open Карлос Алкарас, а по петите му са Каспър Рууд и Рафаел Надал. Топ 5 се добавя още от Даниил Медведев и Александър Зверев, до момента в който Новак Джокович резервира седмата си позиция в класацията.

Единствената смяна в челната десетка през тази седмица е това, че Яник Синер се завръща измежду най-хубавите десетима за сметка на Хуберт Хуркач, който не съумя да отбрани точките си от миналогодишния успех в Мец и след отпадането си на полуфиналите губи 160 точки, което му коства спад от една позиция до №11.

Най-голямо нанагорнище през актуалната седмица отбелязва Лоренцо Сонего, който победи на АТР 250 шампионата в Мец и по този начин прибавя нови 230 точки към актива си. Това му оказва помощ да прогресира с цели 20 места и от през днешния ден той към този момент се намира под №45 в международната класация. Подобен е случят и на първенеца от Сан Диего Брандън Накашима, чийто напредък също е от 20 позиции и американецът зслужено към този момент се намира на рекордната си 47-а позиция в подреждането на ATP.

Официалната класация на АТР можете да разгледате.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР