С наближаването на зимата започва и подготовката на автомобила за

...
С наближаването на зимата започва и подготовката на автомобила за
Коментари Харесай

Защо антифризът е жизнено важен за автомобила Ви?

С наближаването на зимата стартира и подготовката на автомобила за месеците с по-лошо време. Машините са сложени пред тежки тествания и поддръжката им е основна, с цел да оцелеят под ръцете на ползвателите си. Повечето от нас си знаят урока - слагаме зимни гуми, сменяме течността на чистачките с такава за ниски температури и ревизираме антифриза, с цел да се уверим, че моторът има нужната отбрана.

Популярен мит измежду някои е, че антифризът служи за избавяне на мотора от ниските температури. Това в действителност е единствено половината истина, тъй като той играе ролята на топлинен буфер и в горещините и има не по-малка роля и през лятото.

Когато слагате антифриз, прочетете добре упътването и се съобразете с изискванията. Прието е той да се разрежда с водата в равни пропорции, само че това не е закон. В взаимозависимост от изискванията би трябвало да прецените по какъв начин да извършите разреждането, тъй че моторът Ви да е оптимално предпазен.

Лошата поддръжка на антифриза може да има безусловно съдбовни последствия за мотора Ви. Старият или неприятно разреждан антифриз с времето стартира да води до разяждане, а от там нещата бързо стартират да стават неспасяеми.

Някои компании към този момент оферират на пазара безводни препарати, които не изискват разреждане, а в това време имат огромен диапазон за работа в рискови температури. Плюсът на тези течности е, че понижават до най-малко шанса за разяждане.

Трябва да имате поради, че безконечното доливане на нов антифриз и разреждането му в един миг няма да правят работа. В даден стадий цялата система би трябвало да бъде източена и напълнена отначало, с цел да може системата да действа. При новите коли другите производители имат разнообразни подходи. От 2004 година, да вземем за пример, Toyota поставя антифриз, издържащ 100 000 км. В същото време от Mercedes вършат промяна на течността на всеки 15 000 км.

Затова не подценявайте в никакъв случай антифриза, не допускайте равнището му в казанчето да приближава маркера за минумум, а понякога и го сменяйте напълно. Иначе освен автомобилът ви, само че и Вие, както и портфейлът Ви, ще страдате./offnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР