С наближаването на Световния ден на щитовидната жлеза има призив

...
С наближаването на Световния ден на щитовидната жлеза има призив
Коментари Харесай

Общопрактикуващият лекар издава предупреждение за сериозно състояние, което често се бърка с депресия или менопауза

С наближаването на Световния ден на щитовидната жлеза има апел към дамите да се осведомят за здравето на щитовидната си жлеза, защото те са шест пъти по-застрашени страдат от проблеми с щитовидната жлеза, в сравнение с мъжете.

Щитовидната жлеза може да е дребна, само че значима, изпомпва хормони, които поддържат метаболизма ни. Но когато тази дребна жлеза не изпомпва задоволително хормони на щитовидната жлеза, това може да докара до хипотиреоидизъм или незадоволителна интензивност на щитовидната жлеза. Състояние, което може да дебне недиагностицирано в продължение на приблизително четири години и половина.

Това са години на битка с необяснима отмалялост, трупане на килограми или възприятие на свалка, като мнозина бъркат тези несгоди с меланхолия или менопауза признаци. Зашеметяващите близо три милиона дами се борят с проблеми с щитовидната жлеза и доктор Дейв Никълс, персонален доктор на NHS и основен доктор на MyHealthChecked, бие паника за дамите, с цел да открият разликата сред хипотиреоидизма и други сходни с...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР