С наближаването на президентските избори в САЩ през 2024 г.,

...
С наближаването на президентските избори в САЩ през 2024 г.,
Коментари Харесай

Изборите в САЩ може да повлияят на криптовалутите

С наближаването на президентските избори в Съединени американски щати през 2024 година, се счита, че крипто промишленост е на прага на евентуална промяна. 

Криптовалути като Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) се трансфораха в световни финансови разрушители с въвеждането на блокчейн технологията. Резултатът от идните избори обаче може да повлияе доста върху траекторията на промишлеността и да засегне някои криптовалути .

Предизвикателства, сложени от регулаторния метод на Байдън

След встъпването си в служба през 2021 година президентът Джо Байдън изрази интерес към контролиране на крипто пазарът за отбрана на потребителите и поддържане на финансовата непоклатимост.  

Въпреки че администрацията му към момента не е разкрила съответни политики, ориентирани към промишлеността, чака се засиленият регулаторен надзор да бъде фокусна точка. Тази регулаторна среда може да сътвори както провокации, по този начин и благоприятни условия за крипто промишлеността.

Едно от евентуалните провокации, с които Биткойн и Етериум биха могли да се сблъскат, е въвеждането на по-строги регулации, ориентирани към битка с прането на пари и противозаконните действия. Макар че тези разпореждания са от значително значение за отбраната на потребителите, те биха могли да наложат обременяващи условия за сходство на крипто предприятията, тържищата и потребителите.  

Освен това засиленият регулаторен надзор би могъл да докара до по-голяма волатилност на пазара, защото регулаторните известия постоянно оказват надълбоко влияние върху цените на криптовалутите.

Освен това, в случай че администрацията на Байдън се стреми към по-централизиран метод към цифровите валути, тя може несъзнателно да подкопае децентрализацията и прозрачността, които криптовалутите се стремят да реализират. Подобен ход може да сътвори неустановеност и да накара вложителите да слагат под въпрос дълготрайната жизненост на Биткойн и Етериум.

Възможности за нововъведения и приемане

От друга страна, президентските избори в Съединени американски щати през 2024 година биха могли да донесат и благоприятни условия за крипто промишлеността. Администрацията на Байдън изрази интерес да поддържа нововъзникващите технологии като блокчейн , с цел да подтиква нововъведенията и икономическия напредък.

Тези настроения основават опция за съдействие сред държавното управление и крипто фирмите за изследване на практическите случаи на потребление и поощряване на по-широкото приемане.

Освен това администрацията на Байдън може да предприеме стъпки за обезпечаване на изясненост по отношение на регулаторния крипто пейзаж. Ясните насоки и рамки биха могли да привлекат институционални вложители и обичайни финансови институции, като по този метод покачат доверието в пазара.  

По-голямото институционално приемане евентуално би довело до по-голяма ликвидност и непоклатимост, което в допълнение би затвърдило позицията на Биткойн и Етериум като законни капиталови варианти.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР