С наближаването на предизборната кампания е нормално по време на

...
С наближаването на предизборната кампания е нормално по време на
Коментари Харесай

Александър Иванов поряза Ченчев: Борисов навакса пропуснатото в последните 25 г.

С наближаването на предизборната акция е обикновено по време на Народното събрание – тази най-висока естрада, да бъде употребена за политически цели, в които политическите сили да пропагандират и да се обръщат към гласоподавателите си. Но е значимо това да бъде правено, употребявайки обстоятелства. Това съобщи в декларация от името на ПГ на ГЕРБ националният представител Александър Иванов.

,,От парламентарната група на ГЕРБ по тази причина ще се позовем на следните обстоятелства: Трите държавни управления на премиера Бойко Борисов досега са вложили близо 500 млн.лв. в спортни уреди. Построените от нас зали, както и тези, които са реконструирани, към този момент дават отговор на най-високите международни стандарти и могат да одобряват надпревари от най-голям сан. Никой различен не е правил сходно нещо и бих помолих сътрудниците от Българска социалистическа партия малко да се разходят из страната и да видят издигнатите спортни обекти, минимум в Шумен, Пловдив, Русе, да видят и да се запитат кой е построил тези спортни обекти, тъй като сигурно не е БСП'', добави Иванов.

,,Бойко Борисов пое ангажимент да навакса пропуснатото от предходните правитеслтва в последните 25 години и го направи. Ченчев не се беше подготвил и сподели много погрешни неща, едното от които беше, че централният ни модел на спортна политика е чужд, непознат за развитите страни. Нищо общо с обстоятелствата. Наистина съществуват разнообразни модели на национална спортна политика и провеждането ѝ, само че нашият модел – този, който се ползва в България, се ползва в страни като Франция, Испания, Полша, Унгария, Португалия и Белгия. Утвърдихме България като отличен уредник на интернационалните надпревари от най-голям сан, като международни и европейски шампионати и шампионати, олимпийски квалификации и други значими спортни събития. Новият ЗФВС промени напълно философията на преди този момент настоящия закон. В него има много забавни нововъведения, като това, че за пръв път професионалните лиги могат да бъдат проведени от юридически лица. Създадена е опция клубовете да бъдат регистрирани като тръговски сдружения. За пръв път се основава Българската национална паралимпийска асоциация, Паралимпийски комитет. Детайлно е създадена главата с допинга'', разяснява още депутатът от ГЕРБ.

За първи път се контролират понятия като „ спортни треньорски услуги “ - значимо диференциране, което е значимо за развиването на спорта в България. Въведохме наложително да има назначени треньорски фрагменти в лицензираните спортни клубове. Включихме детайло създадена глава за спортните бази, която ще реши тежките проблеми, които съществуват. Съществени промени, които ще разрешат да се ограничи съществуването на клубовете-фантоми – условието спортните клубове да бъдат членове единствено на една федерация, както и наложително да имат треньорски фрагменти, които да бъдат вписани в регистъра на спортните организации, не пропусна да означи Иванов.

,,За първи път се приложи издаването на неопределен състезателен лиценз на спортните федерации, с което се облекчи административната тежест по отношение на тях. Регламентирахме стопанисването, потреблението и поддържането на спортни обекти по метод, който да сътвори условия за дейно потребление и качествено възобновяване на съществуващите спортни бази. За първи път се позволи да се отдава чартърен състезателен обект за период от 10 до 30 година Ето това е дълготрайна политика. Последните години страната работи в построяването на спортна инфраструктура, както и се отпускат над 1мнл.лв за школите. За първите път спортните клубове получават персонално отношение от страната. 889 клуба от 50 типа спорт получиха над 30% нарастване на отпуснати средства през 2020 година Мярката е добра и се удостовери от клубовете. За това към този момент през 2021 година гласувахме бюджета на Република България 100% нарастване на средствата по тази стратегия. Българските спортни клубове ще получат в допълнение и 6,5 млн. лв., които да подпомгат. Наредба №4 за финансово подкрепяне на активността по създаване, ремон и реорганизация на противоречивите обекти държавна и общинска собтвеност е отпуснато финансиране за 64 обекта от 2015 - 2020 година Общата стойност на тези планове е на 16 млн.лева. Това са 6 зали, 9 стадиона, 4 подготвителни стадиони, 7 стадиони за мини футбол, 4 закрити лекоатлетически писти, 5 зали за бокс, 5 зали за повдигане на тежести, 3 зали за волейбол и доста други. В момента ММС в разнообразни етапи на утвърдени осъществяване не публични поръчки или на осъществяване на договорите са и доста други обекти. Предвижда се инвестиция в нас 20 спортни обекта и уреди на приблизителна стойност 7 млн. лв.. Модернизацията на обектите от НСБ от 2016 година - 2020 са вложени 14 млн. лв., в Академика 2011 ЕАД - 16,6 млн. лв.. Само през миналата година бяха отпуснати 25 млн. лева за строителството на физкултурни салони в 27 училища'', прочете той.

Редно е да споменем, че България бе една от дребното страни в Коронавирус рецесията, които поддържаха и поддържат най-либералните ограничения във връзка с спорта. Докато Европа затвори стадионите си у нас имаше аудитория, бяха спрени и спортните мероприятия навън и закрито в Европа, само че в България те се организираха. Нима това не е доказателство, сътрудници, за отношението и проритетното място, което спортът за всички и всеобщият спорт заемат в управленческата политика на кабинета. Колеги от Българска социалистическа партия, ще изтъквам за край: "Благодарим, че инвестирате в спорта и бъдещето на младите, ние следим тези процеси. Европа и светът виждат напредъка на България през последните години ". И това, сътрудници, не е откъс от какъв да е, ами е откъс на шефа на МОК господин Томас Бах, насочен към премиера Бойко Борисов при неговото публично посещаване, приключи декларацията си Александър Иванов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР