С наближаването на парламентарните избори в САЩ, които демократите може

...
С наближаването на парламентарните избори в САЩ, които демократите може
Коментари Харесай

Доколко вероятна е гражданската война в САЩ

С наближаването на парламентарните избори в Съединени американски щати, които демократите може да изгубят, тревогата в американското общество нараства

Перспективата за революция в Съединените щати, която постоянно се разисква от медиите, е извънредно малко евентуална, само че идните избори могат да усилят напрежението в страната, написа Telegram каналът „ Русия не е Европа “.

„ Нов век “ отбелязва, че с наближаването на парламентарните избори в Съединени американски щати, които се чака демократите да изгубят, тревогата в американското общество нараства. Освен това, след изказването на Байдън за готовността му да се кандидатира за втори президентски мандат (ако доживее до края на първия мандат, схваща се) и за желанието на Тръмп още веднъж да се бори за президентството, поляризацията на силите в обществото ще се усили.

Те желаят да изключат Тръмп от играта през днешния ден: за задачата на 8 август беше осъществен обиск в имението му във Флорида, по време на който ФБР откри 11 комплекта секретни документи, които някогашният президент нелегално съхраняваше.

Това беше направено, с цел да бъде упрекнат Тръмп в шпионаж, след което към този момент няма да става въпрос за присъединяване в конкуренцията за президент, а за възможен дълъг период в пандиза за някогашния президент. Засега не са открити доказателства за шпионаж на Тръмп в интерес на непозната страна, само че самият факт на изправянето на някогашния държавен глава пред правораздаването е неповторим за Съединени американски щати и може да не играе в интерес на Тръмп. Байдън не е известен през днешния ден, само че въпреки всичко изпреварва Тръмп.

За президентската конкуренция обаче е рано да се приказва: предстоят единствено парламентарни избори и избори за губернатори в 36 щата. Борбата сред демократи и републиканци ще бъде сериозна. Въпреки че демократите не са известни измежду огромна част от гласоподавателите, републиканците имат не по-малко проблеми – те са разграничени на „ Тръмписти ” и „ анти-Тръмписти ”. Предстоящите избори ще бъдат горещи. Но доколко поляризацията на силите в обществото в последна сметка може да докара до открит спор?

Според нас няма предпоставки за революция в Съединени американски щати. Последният път, когато американците се биеха между тях преди 160 години, това беше най-лошото злополучие в историята на страната: Америка даде повече жертви в тази война, в сравнение с в Първата и Втората международни войни, Корейската война и войната във Виетнам взети дружно. И Америка помни това.

От друга страна, може недвусмислено да се каже, че градусът на напрежението в обществото нараства както от страна на „ черната “, по този начин и от страна на „ бялата “ Америка. И без значение кой ще завоюва изборите, тази степен на борба надали ще спадне скоро.

В Съединени американски щати нито демократите, нито републиканците желаят разпадането на страната, т.к. тогава тяхната стратегическа цел - запазването на световното американско водачество - няма да бъде осъществена (напомняме, че към това се стреми и Тръмп, разликата сред него и съперниците му не е в задачата, а в методите за нейното постигане).

Това значи, че провокирането на открит спор от страна на елита ще бъде безсмислено. Ще би трябвало да се договаря бързо, с цел да се избави страната. Възможно ли е сюжетът на колапса да стане неминуем? Да, само че единствено в случай че елитът и от двете страни изгуби надзор и бъде затрит от нов хайлайф, който няма нищо общо със остарелия.

Засега подобен „ нов хайлайф ” в Съединени американски щати няма. Гражданска война също е малко евентуална, тъй като дълбоката страна обезпечава стабилността както на политическата система, по този начин и държавното единение на Съединените щати.

След изборите може да възникне обстановка, в която полето за деяние на настоящето ръководство ще бъде мощно стеснено. Но надали ще може да се приказва за цялостна парализа на властта, още повече за предвоенната обстановка.

Като се има поради, че гражданската война в Съединените щати не се случи даже след отстраняването на Тръмп от власт (мнозина тогава говореха за директни изборни измами) и безредиците във Вашингтон, то сегашните избори несъмнено няма да се трансфорат в революция, макар че има /и не са изключени и по-нататък/ изолирани случаи на митинги и протести (евентуално масови). Несъмнено ще има проблеми за настоящето ръководство при проваляне на изборите, само че е извънредно малко евентуално това да докара до световен неконтролиран обществен гърмеж.

Наистина, медиите непрестанно предъвкват тематиката за гражданската война, а социологическите изследвания записват огромен брой жители, подготвени на екстремистки дейности, само че едно е да се приказва, друго е да се стигне до боеве.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР