С наближаването на най-светлите празници в годината идва време да

...
С наближаването на най-светлите празници в годината идва време да
Коментари Харесай

Идва сезонът на празниците – какво различно ще предложите?

С наближаването на най-светлите празници в годината идва време да помислим какво и по какъв начин ще предложим, на фона на оспорваната конкуренция. Представете си обстановката от позиция на потребителите – изкушаващи понижения, премиум артикули и услуги и специфични награди отвред... Е, вие какво по-различно ще им предложите?

Мислете повече за цената, не за пониженията

Когато хората си мислят за празничния шопинг, се сещат за пониженията. Ето за какво, съвсем всички марки ги оферират. За да изпъкнете, не са ви нужни прекомерно огромни отстъпки, а по-добра история.

Все по-голям % от потребителите правят оценка връзката с марката и търсят достоверност, с която да се асоциират. Най-добрият метод вие да бъдете този бранд е да помислите по какъв начин да интегрирате т.нар. „ сторителинг “ в акциите си.

Пригответе рекламен бюджет и се придържайте към него

Едно от недоволствата на доста от  търговците е, че продажбите се усилват по време на сезона на празничния шопинг, до момента в който общата облага – не. Причината е, че са изразходени толкоз доста пари за маркетинг и интервенции, че в последна сметка са елиминирали облагите.

Отделете време да планирате всичките си идни разноски и да извършите прогноза на продажбите. След това решете какъв брой тъкмо сте подготвени са отделите за рекламни разноски.

Определете подобаващите канали за посланието си

Рекламата към този момент не е просто да се покажеш в локалния вестник и да купиш ефирно време за видео по малкия екран. Днес има безчет способи да се промотирате.

Какво ще употребявате зависи от доста фактори, в това число бюджета, времето и това къде може да се намира целевата ви публика. Трябва ли да се фокусирате над ремаркетинг към настоящия лист с имейли на консуматори, или да създадете акция във Фейсбук, таргетирана към нови, млади двойки? Дали писмото в пощенската кутия на съседа ви ще е по-ползотворно от един филтър в Snapchat? Помислете върху всичко това.

Създайте всички маркетингови материали в този момент

Веднъж щом решите какви да бъдат бюджетът и употребяваните канали в тактиката ви, ще желаете да подготвите всичко допустимо най-скоро.

Когато празничният сезон започне, последното нещо, за което ще желаете да мислите, е да подготвите графичното оформление на промоциите ви. Повечето дизайнери на свободна процедура евентуално ще са заети, колкото и личният ви личен състав. Определете употребяваните канали, подгответе фотосите и копито и ги пазете за когато пристигна моментът за издание.

Да сте готови за стартирането на нова маркетингова акция е значимо, без значение кое време от годината, изключително към Коледа и Нова година. Това време от годината постоянно е изпълнено с доста спомагателни интензивности, изискващи време и старания както за бизнеса, по този начин и в персоналния ви живот. Планирайте всичко допустимо в този момент, за може по-късно да не изпускате от взор от това, което е в действителност значимо.

По материал на Entrepreneur.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР