С наближаването на Коледа и Нова година започват и големите

...
С наближаването на Коледа и Нова година започват и големите
Коментари Харесай

Къде ще пътуваме по празниците?

С наближаването на Коледа и Нова година стартират и огромните празнични пътувания. Част от българите ще изберат да посрещнат празниците отвън страната, а доста от живеещите в чужбина ще се приберат при своите фамилии.

След като по-рано този месец Институтът за разбори и оценки в туризма предвижда, че най-вече българи ще се насочат към Гърция и Турция, специалистите от eSky обобщиха трендовете при пътуванията със аероплан.

Оказва се, че най-вече от закупените самолетни билети за интервала сред 20 декември и 31 декември са до Германия (23,7%), Англия (19%) и Италия (14.5%).

Големият брой немски летища, до които може да се лети преференциално, измежду които Франкфурт, Берлин, Мюнхен, Дортмунд, Кьолн, Дюселдорф, Карлсруе и други, отреждат крайното състезание на Германия тази година.

Двете дестинации, до които има максимален интерес обаче, са Лондон (13,6%) и Рим (9%), а най-предпочитаните летища – надлежно Станстед и Фиумичино. След тях се подреждат Франкфурт, Берлин, Барселона и Мадрид. Данните не са изненадващи, поради огромния брой българи, живеещи в тези градове, съществуването на преференциални полети и атрактивността им като туристически дестинации.

Статистиката тази година сочи, че българите са възнамерявали коледно-новогодишните си пътувания в чужбина към 2 месеца по-рано. Анализът на eSky обаче демонстрира, че въпреки и на прага на празниците, към момента могат да се намерят много преференциални билети по доста от известните направления, за разлика от предходни години, когато цените са достигали и десеторно по-високи от нормалните равнища. Пътуването в чужбина за празниците ще трае приблизително 5 дни.

Най-голям брой пътуващи към родината ще има от Англия (близо 19%). Освен от Лондон, повече българи се чака да се приберат Франкфурт, Брюксел, Айндховен, Барселона, Мадрид, Париж и Амстердам.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР