С наближаването на изборите за Европейски парламент се засилва публичното

...
С наближаването на изборите за Европейски парламент се засилва публичното
Коментари Харесай

МС: Всяването на страх, паника и несигурност е характерен подход на диктаторските режими като Кремъл

С наближаването на изборите за Европейски парламент се ускорява общественото говорене на избрани политици на тематика " мигранти “, в синхрон с разказа на Кремъл за " бежанската рецесия “, който се популяризира в цяла Европа. Това оповестиха от Министерския съвет в оставка в обява на своята Facebook страница, озаглавена " Факти против дезинформацията

Български партии, които желаят да отклонят страната ни от европейския й път и стандарт на живот, не престават да злоупотребяват със страховете на хората и да насаждат ненавист и неустановеност посредством подправени вести и внушения – този път за несъществуваща " рецесия с мигранти-престъпници “.

Фалшивата вест: Безпрецедентен мигрантски поток! Чужденци бият хора по улиците на София. Държавата не обезпечава отбраната на жителите.

Фактите:

В България няма " невиждан мигрантски поток “. Към 11 март 2024 година са върнати общо 192 лица от всички страни членки на Европейски Съюз съгласно Регламента Дъблин, който България съблюдава от 2007 година Още от този момент до ден сегашен има постоянни полети по контрактувани прехвърляния на мигранти, като през всичките тези години от декларираните прехвърляния действително осъществените са не повече от 20%.

Капацитетът на бежанските центрове към Държавната организация на бежанците (ДАБ) е 3 572 места за настаняване. Към момента той е напълнен eдва на 43%.

През последната седмица имаше два престъпни случая, които нямат връзка между тях, само че в тях бяха забъркани задгранични жители. В единия случай се оказа, че двете групи, които са се сбили в центъра на София, са се познавали, а спорът е поради момиче, а в другия - малолетни българи са нападнали английски студенти по медицина от пакистански генезис. Според Министерство на вътрешните работи задачата е била обир, а не закононарушение на расова основа. Така един битов случай и различен, в който задгранични жители са потърпевши, се трансфораха в мотив за проведена акция под надпис " мигрантите вън “ и митинг с присъединяване на политици и евродепутати.

За цялата 2023 година закононарушенията, осъществени от задгранични жители у нас, са 287, а от български - 4345. За съпоставяне, 10 години по-рано, през 2013 година, съотношението е 285 към 10 221.

Държавата продължава да усъвършенства напъните за отбрана на жителите си. В София, столичният кмет Васил Терзиев вкара нови превантивни ограничения – засилено е наличието на Общинска полиция в пешеходните зони. В последните месеци Столичната община стартира да възвръща и видеонаблюдението в града, което 10 месеца е било без поддръжка, а над 400 камери въобще не са работели. Министерството на вътрешните продължава да поставя всички старания да опазва публичния ред и да пази жителите от закононарушения.

Всяването на боязън, суматоха и неустановеност у жителите е присъщ метод на диктаторските режими като Кремъл. Предсказанията за " безпорядък и съсипия “, които заливаха публичната среда през 2022 и 2023 година, в никакъв случай не се сбъднаха. Призоваваме жителите да не се поддават на внушенията, свързани с новия подправен политически разказ за " хилядите мигранти-престъпници ", които върлуват по улиците.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР