Как да получите студентски заеми в последния момент за есента на 2023 г.

...
С наближаването на есенния семестър на 2023 г. много студенти
Коментари Харесай

С наближаването на есенния семестър на 2023 г. много студенти може да се окажат изправени пред неочаквани финансови пропуски във финансирането на своето образование. В крайна сметка бюджетите на много семейства са по-ограничени от нормалното поради проблеми като по-висока инфлация. И това, съчетано с нарастващите разходи за висше образование, може да затрудни намирането на парите, необходими за плащането на предстоящия семестър.

Данните от Education Data Initiative показват, че средната цена на обучение на студент на година е $36 463 към 3 август 2023 г. Въпреки че тази обща сума включва разходите за консумативи, книги и ежедневието, тази средна разходите са се увеличили повече от два пъти от 2001 г. насам — и са нараснали с годишен темп от около 2% през последното десетилетие.

Ако ви е трудно да платите за есенния семестър в колежа, не се паникьосвайте. Все още има няколко възможности, които можете да проучите, за да си осигурите студентски заеми в последната минута, за да сте сигурни, че ще продължите с образованието си.

Научете повече за ставките и условията на частните студентски заеми тук сега.

Как да получите студентски заеми в последната минута за есента на 2023 г.

Ако не можете да платите част или всичките си разходи за образование тази есен, стратегиите по-долу може да ви помогнат да получите финансовата помощ имате нужда.

Помислете за частни заеми

Въпреки че е важно първо да изчерпите своите безвъзмездни средства и опции за федерален заем, частните студентски заеми могат да бъдат жизнеспособна опция за запълване на финансовата празнота, ако тези опции отпаднат къс. Частни заеми се предлагат от банки, кредитни съюзи и онлайн заемодатели - и тези заеми идват с много по-високи лимити за заемане в сравнение с федералните заеми.

Времето за изпълнение също е по-кратко. По принцип решението за кандидатстване за частен заем не отнема повече от ден или два и в много случаи молбата ви може да бъде одобрена почти веднага от частен кредитор. Това ги прави чудесен избор, когато имате нужда от финансиране в последния момент за предстоящия семестър.

Струва си да се отбележи обаче, че тези заеми обикновено имат по-високи лихвени проценти и различни условия в сравнение с федералните заеми. Въпреки това, ако имате добър кредит и сериозна кандидатура — или кредитоспособен съподписвач — можете да се класирате за частен студентски заем с добър лихвен процент и условия. Просто не забравяйте да проучите и сравните оферти от множество кредитори, за да намерите най-добрите лихвени проценти и условия на заема за вашите нужди.

Не чакайте! Научете повече за частните студентски заеми и условията, налични сега.

Говорете с офиса за финансова помощ на вашето училище

Може да изглежда като очевидно решение, но ако имате нужда от финансиране в последния момент за през есенния семестър, може да ви е от полза да говорите веднага с офиса за финансова помощ на вашето училище. Офисът за финансова помощ на вашия колеж или университет може да бъде безценен ресурс и може да ви помогне да проучите различни възможности за финансова помощ, така че бъдете прозрачни относно финансовите си нужди и обяснете всички промени във вашите обстоятелства, настъпили след молбата ви за финансова помощ.

Някои училища предлагат спешни субсидии или стипендии специално за ученици, изправени пред неочаквани финансови затруднения. Те може също да имат информация за институционални програми за заеми с благоприятни условия - което може да е добра опция в последния момент, ако отговаряте на изискванията. Но както при всеки друг вид студентски заем, просто се уверете, че разбирате правилата и условията, както и лихвения процент, който ще ви бъде предложен, преди да вземете решение.

Помислете за спешен студентски заем< /h3>

Много колежи и университети също ще предлагат свои собствени програми за спешни студентски заеми. Тези заеми осигуряват бързи пари на студенти, изправени пред спешни финансови ситуации, като им помагат да преодолеят разликата между наличните ресурси и неочакваните разходи.

Когато са налични, спешните студентски заеми обикновено имат строги лимити за заеми, за да се гарантира, че предоставената помощ е подходяща за непосредствените нужди, без да натоварва студентите с прекомерен дълг. Този лимит за заеми може да варира от една институция до друга, така че е изключително важно да се консултирате с офиса за финансова помощ на вашия колеж, за да определите максималната сума, която можете да заемете.

И тъй като тези заеми са предназначени да бъдат краткосрочни решения , те често изискват бързо изплащане, за да помогнат на други студенти в нужда. Ето защо е важно да разберете графика за изплащане и да сте сигурни, че можете да изпълните задълженията си навреме, преди да изберете тази опция. Ако се нуждаете от повече гъвкавост на изплащане от това, което тези заеми могат да предложат, кандидатстването за частен студентски заем вероятно е по-добър вариант.

Долната линия

Осигуряването на студентски заеми в последната минута изисква проактивност и информирано вземане на решения. Не забравяйте да обмислите частни заеми като опция, но също така се свържете с вашия офис за финансова помощ за насоки и проучете други източници на финансиране, като например спешни студентски заеми или стипендии и грантове, за да видите дали отговаряте на изискванията. И не забравяйте, че отговорното отношение към вашите финанси и заемането само на необходимото може да ви създаде успешно финансово бъдеще.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР