С наближаването на един от най-светлите и дълго чакани празници

...
С наближаването на един от най-светлите и дълго чакани празници
Коментари Харесай

Козуначени кифлички или козунак да приготвим за Великден

С наближаването на един от най-светлите и дълго чакани празници Великден всеки стартира да се замисля за изработката на козунаци, козуначени кифлички и всевъзможни други вкусотии, които да сервира на трапезата си.
Обикновено алтернативата е дали да се влагат време, старания и артикули в изработката на козунаци или кифлички. Кое в действителност би зарадвало повече гостите и кое е по-вкусно?
Разбира се, това е въпрос на персонален избор и желания. За едни изработката на козунаците е наложителна част от подготовката за празника, за други – кифличките са с приоритет.
Днес обаче сме решили да разгледаме тези две козуначени изкушения под лупа и да споделим с вас своето мнение по въпроса. Смятаме, че по този начин ще сме най-много потребни на хората, които дълго се двоумят и им е мъчно да вземат решение.
Защо да предпочетем козуначените кифлички?
Кой не обича вкусното, сладко и точещо се на конци козуначено тесто? Какво обаче е това, което ни кара да чакаме домашните козунаци с голямо неспокойствие? Хрупкавата коричка, покрита щедро със захар. Това е обичаната част от целия козунак.

Когато подготвяме кифлички, ние можем още повече да й се насладим. Освен това пълнежът им е надалеч по-разнообразен и изобилен. Можем да опитвам доста, тъй че всички да са удовлетворени и щастливи.
Приготвянето на кифличките е с една концепция по-лесно, въпреки да използваме същата рецепта. Ако инцидентно не се оправим чудесно с осъществяването на всяка от стъпките, не рискуваме да се изложим пред гостите. Винаги можем да „ замажем ” ситуацията с малко повече течен шоколад и нещата да си дойдат на мястото.
 Как да разберем дали купешкият козунак е първокласен Как да разберем дали купешкият козунак е първокласен
Освен с боядисани яйца, Великден постоянно се асоциира и с вкусни, ароматни козунаци на конци. Не всяка стопанка обаче разполага с време и...
Защо да си спестим изработката на козунаци?
Козунаците са извънредно вкусни великденски сладкиши, които можем да похапваме до насита. Днес обаче се оферират извънредно разнородни типове и имаме опцията да си набавим дузина вкусотии, приготвени от потвърдили се пекарни.

По този метод ще си спестим освен време, само че и доста старания, изискващи се при изработката на вкусни, меки, пухкави и ароматни козунаци.
Сигурни сме, че това ще ви помогне да решите на какво да заложите на този Великден и по какъв начин да си спестите малко повече време, което да прекарате в компанията на най-любимите си хора!

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР