С наближаването на 2018 г. европейската преса насочва вниманието към

...
С наближаването на 2018 г. европейската преса насочва вниманието към
Коментари Харесай

Какво пише европейската преса за българското председателство?

С наближаването на 2018 година европейската преса насочва вниманието към България и идното ни председателство. Британското издание Гардиън разгласява обширна публикация с рецензии за корупцията в страната ни, а австрийското издание Виинер Цайтунг отбелязва какъв брой упорит е планът ни за идващите 6 месеца.

" Облакът на корупцията виси над България, до момента в който страната поема председателството на Евросъюза ", гласи заглавието на публикацията на Гардиън. Вестникът показва опасения, че Брюксел е мек към София поради идното председателство и че годишните отчети по механизма за съдействие и инспекция ще бъдат прекъснати по политически аргументи. Посочва се още, че наличието на крайнодесни партии в ръководството e мотив за опасения.

" Консенсус, конкуренция и доближаване " - по този начин Виинер Цайтунг обобщава амбициозният план на България и насочва взор към най-тежката част от договарянията по Брекзит. Австрийското издание отделя особено внимание на тематиката, защото Виена поема председателството на Евросъюза незабавно след нас.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР