С наближаване на дебютната дата на централните процесори AMD Ryzen

...
С наближаване на дебютната дата на централните процесори AMD Ryzen
Коментари Харесай

Представяме Ви дънната платка Gigabyte Aorus на базата на чипсета AMD X470

С приближаване на дебютната дата на централните процесори AMD Ryzen 2000, на сътрудниците на „червените“ им става все по-трудно да запазят в загадка новите си дънни платки, предопределени за работа с посочените процесори. По-специално, портала VideoCardz сподели изображения на три платки Gigabyte Aorus въз основата на топ чипсета AMD X470.

Във флагманското решение на продуктовата гама на Gigabyte ще се трансформира модела X470 Aorus Gaming 7 WiFi , за който говорихме и по-рано. В устройството вършат усещане внушителните радиатори на VRM и подсилващата плоча на задната страна. Препоръчителната цена на този модел би трябвало да доближи до 240 $.



В по-достъпната платка ще се трансформира Gigabyte X470 Aorus Gaming 5 WiFi , оценена от производителя на към 180 $. Подобно на предходния модел тук ще участва LED RGB подсветка, безжичен Wi-Fi адаптер, както и по-опростен нагревател на VRM, състоящ се от две пластини алуминий, съединени посредством топлинна тръба.



Поддържа се инсталацията на до 64 GВ оперативна памет, а върху печатната платка се намират още три слота PCI Express x16, двойка PCI-E x1 и два слота M. 2, един от които е затрупан с дребен нагревател.



Най-простото решение на линията Gigabyte Aorus въз основата на чипсета AMD X470 е модела X470 Aorus Ultra Gaming . Тази дънна платка е доста сходна с описаната нагоре, само че тя е изгубила своята LED подсветка на кожуха в задната част, а за охлаждането на VRM се употребяват два радиатора от солидни пластини алуминий. Препоръчителната цена на този модел, съгласно наличните данни, възлиза на 140 $.



Припомняме Ви, че стартирането на дънните платки въз основата на логиките AMD X470 и B450 дружно с централните процесори Ryzen 2000 е планувано за 19 април.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР