С моя полет преди 40 години България стана шестата космическа

...
С моя полет преди 40 години България стана шестата космическа
Коментари Харесай

Георги Иванов: С моя полет България стана шестата космическа държава в света

С моя полет преди 40 години България стана шестата галактическа страна в света, взела участие в пилотирани полети и третата страна в света, основала галактически храни. Това съобщи през днешния ден първият български космонавт Георги Иванов в Българска академия на науките.

Днес честваме 40 години от полета на първия български космонавт Георги Иванов, сподели шефът на Института за галактически проучвания и технологии на Българска академия на науките /ИКИТ-БАН/ проф. Румен Недков.

За 40-годишнината от полета на първия български космонавт Георги Иванов в Българска академия на науките бяха пристигнали първите космонавти от пет европейски страни. Това са петимата космонавти от интернационалната стратегия "Интеркосмос " - Павел Виноградов /Русия/, Владимир Ремек /Чехия/, Мирослав Хермашевски /Полша/, Берталан Фаркаш /Унгария/, Иван Бела /Словакия/, както и Татяна Егорова - брачната половинка на космонавта Борис Егоров.

Младото потомство би трябвало да разбере какво е направила българската галактическа просвета в миналите години, а през 1971-1972 година България стана 18-ата галактическа страна, приета от Организация на обединените нации, сподели Георги Иванов. Той означи, че тогава се основава български уред, който е летял сполучливо на галактически ракети. След моя полет български учени и експерти сътвориха нови системи за два галактически кораба по програмата "България 1300 ", които доста дълго време предаваха данни, описа Георги Иванов.

Институтът за галактически проучвания и технологии в този момент работи главно по планове на Европейската галактическа организация, сподели проф. Румен Недков. Той съобщи, че "за да имаме трети български космонавт, първо, би трябвало да се сътвори научна стратегия, второ, да има финансови средства, с цел да бъде той квалифициран, както да има и време, с цел да участва той на Международната галактическа станция ".

Фотоизложба с фрагменти от подготовката и полета на Георги Иванов беше открита във фоайето на Българска академия на науките. На тържествената сесия на Георги Иванов и на космонавтите бяха връчени и почетните знаци на ИКИТ-БАН, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР