С молебен за здраве, мир и благодат на българския народ

...
С молебен за здраве, мир и благодат на българския народ
Коментари Харесай

ВМРО: Винаги сме отстоявали не само българския национален интерес, но и българската духовност

С молебен за здраве, мир и берекет на българския народ беше закрита акцията на Вътрешна македонска революционна организация в емблематичния скален манастир над с. Крепча. Мястото е определено неслучайно. В Крепчанския манастир са открити надписи, които датират от началото на 10-и век и са признати от учените за най-ранните записи на кирилица по нашите земи, от времето на Цар Симеон Велики, оповестиха от Вътрешна македонска революционна организация.

Съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов, членовете на Националния изпълнителен комитет доцент доктор Милен Михов и Галин Григоров, водачи на листи и претенденти, отдадоха респект на Светите братя Кирил и Методий и техните възпитаници, които преди епохи, в мрачното европейско Средновековие, основават и дават на Европа и света искрата на просвещението - кирилицата.

Искрен Веселинов: „ Тук сме пред Крепчанския манастир в последния ден на предизборната акция, тъй като това място има изключително значение за всички българи. Тук е най-старият кирилски надпис. Надпис, който еднопосочно потвърждава, че кирилицата е българската писменост, както по самодейност на Вътрешна македонска революционна организация беше признато в българското законодателство. Азбука, основана от българската страна, и писменост, която дава началото на оная империя на духа, която основава България. “

Веселинов акцентира още веднъж, че за нас от Вътрешна македонска революционна организация е значимо да помним и пазим историята и да съхраняваме българщината. Особено в тези тежки и размирни за цялото човечество времена, подсети той и добави, че не трябва да забравяме, че точно родовата памет и заветът на дедите ни са ни съхранили като народ повече от 1300 години!

Защото през днешния ден имаме доста политици, които се кланят и служат на непознати империи. Но тези империи са краткотрайни. Те се крепят на своите армии, стопански системи и краткотрайни пирамиди. Техният небосвод постоянно е в границите на десетилетия, до момента в който онази империя, която сътвориха българите при Борис Покръстителя и при Симеон, империята на духа, остана и тя ни прави това, което сме, акцентира съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация и добави:

„ За запазването на това българско завещание и за продължение на българщината единственият поръчител продължава да бъде Вътрешна македонска революционна организация. Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване е онази политическа мощ, която само и постоянно е отстоявала освен българския народен интерес, само че и българската нематериалност. А без нематериалност, няма да я има България! “/БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР