С молебен за здраве, мир и благодат на българския народ

...
С молебен за здраве, мир и благодат на българския народ
Коментари Харесай

ВМРО единствено и винаги е отстоявала не само българския национален интерес, но и българската духовност

С молебен за здраве, мир и берекет на българския народ беше закрита акцията на Вътрешна македонска революционна организация в емблематичния скален манастир над с. Крепча. Мястото е определено неслучайно. В Крепчанския манастир са открити надписи, които датират от началото на 10-и век и са признати от учените за най-ранните записи на кирилица по нашите земи, от времето на Цар Симеон Велики.

Съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов, членовете на Националния изпълнителен комитет доцент доктор Милен Михов и Галин Григоров, водачи на листи и претенденти, отдадоха респект на Светите братя Кирил и Методий и техните възпитаници, които преди епохи, в мрачното европейско Средновековие, основават и дават на Европа и света искрата на просвещението - кирилицата.

Искрен Веселинов: „ Тук сме пред Крепчанския манастир в последния ден на предизборната акция, тъй като това място има изключително значение за всички българи. Тук е най-старият кирилски надпис. Надпис, който еднопосочно потвърждава, че кирилицата е българската писменост, както по самодейност на Вътрешна македонска революционна организация беше признато в българското законодателство. Азбука, основана от българската страна, и писменост, която дава началото на оная империя на духа, която основава България. “

Веселинов акцентира още веднъж, че за нас от Вътрешна македонска революционна организация е значимо да помним и пазим историята и да съхраняваме българщината. Особено в тези тежки и размирни за цялото човечество времена, подсети той и добави, че не трябва да забравяме, че точно родовата памет и заветът на дедите ни са ни съхранили като народ повече от 1300 години!

Защото през днешния ден имаме доста политици, които се кланят и служат на непознати империи. Но тези империи са краткотрайни. Те се крепят на своите армии, стопански системи и краткотрайни пирамиди. Техният небосвод постоянно е в границите на десетилетия, до момента в който онази империя, която сътвориха българите при Борис Покръстителя и при Симеон, империята на духа, остана и тя ни прави това, което сме, акцентира съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация и добави:

„ За запазването на това българско завещание и за продължение на българщината единственият поръчител продължава да бъде Вътрешна македонска революционна организация. Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване е онази политическа мощ, която само и постоянно е отстоявала освен българския народен интерес, само че и българската нематериалност. А без нематериалност, няма да я има България! “

България над всичко!
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР