С молебен за здраве и в подкрепа на жителите на

...
С молебен за здраве и в подкрепа на жителите на
Коментари Харесай

Молитва за Царево, вместо тържества в Бургаска област

С молебен за здраве и в поддръжка на жителите на община Царево и околните на починалите и изчезнали в пороите ще премине деня на Съединението в Бургаска област.

Телата на мъж и жена бяха открити край Царево, а други към момента се търсят. Над 100 са евакуираните от стихията, която аргументи тежки материални вреди във всички обитаеми места в общината след невижданото количество превалявания, паднало за по-малко от 24 часа.



Тържествата за празника са анулирани във всички 13 общини в Бургаска област, вместо тях ще бъде отслужена заупокойна молитва в респект към героите, дали живота си в битката за Обединена България.

Ще бъде отправена и молитва за потърпевшите от наводненията в община Царево и околните на починалите и изчезнали във водната буря.

След траял повече от 24 часа спешен щаб в Царево, по-късно през днешния ден се чака шефът на полицията в Бургас да даде на място в бедстващата община детайлности към изчезналите.

Както Дарик заяви, измежду тях са арбитър Мария Москова, ръководител на Районния съд в Царево и нейната щерка. Двете са се пробвали да се изтеглят от кв. Василико в града, когато сриване на моста и приливна вълна е отнесла автомобилът, с който са се придвижвали.

Открити досега са телата на мъж и жена, които по думите на премиера акад. Денков към момента не са разпознати. Не е ясно и какъв ще се окаже броят на жертвите, защото едно от телата е намерено в региона на плажа на къмпинг „ Нестинарка “, а не край Царево, където се допуска, че са изчезнали тримата търсени от 5 септември.

Четири разрушени моста, три прелели реки, десетки потопени коли, каравани, краткотрайни туристически обекти и изчезнали лодки, са единствено дребна част от вредите, които те първа ще се пресмятат.

Десетки поданици и посетители на община Царево посрещнаха утрото отвън домовете си, поради наводнени села и къмпинги.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР