С молебен в катедралния храм Света Богородица, отслужен от Н.В.Пр.

...
С молебен в катедралния храм Света Богородица, отслужен от Н.В.Пр.
Коментари Харесай

Програма за Трети март в Пловдив

С молебен в катедралния храм „ Света Богородица ”, отслужен от Н.В.Пр. пловдивският митрополит Николай в 11.00 часа, тържествено честване пред паметника на Руските освободители на Бунарджика в 12.00 ч., панихида за починалите за свободата на България герои на паметника на опълченците на Централни гробища в 13.30ч., в Пловдив ще бъде маркирана 144-та годишнина от Освобождението от османско господство и Национален празник на България – 3-ти март.

Официалното слово ще бъде произнесено от проф. доктор Тони Шекерджиева – Новак, ректор на АМТИИ „ Проф.Асен Диамандиев “ Пловдив, водещ ще е един от най-хубавите рецитатори в България – Христо Христов.

В церемонията по полагане на венци и цветя в 12.00 часа на паметника на съветските освободители ще вземат присъединяване внушителен взвод, венценосци,  боен духов оркестър и комитет „ Родолюбие “. И тази година преди началото на тържественото честване, членовете на комитет „ Родолюбие “ още веднъж ще поведат пловдивчани в „ Поход на свободата “ – шествие до върха на Бунарджика, предвождано от копия от знамената на българското опълчение.

През деня във връзка празника, Община Пловдив провежда два концерта с вход свободен за пловдивчани и посетители на града. Концерт на Духов оркестър – Пловдив с диригент Николай Гешев може да чуете в 12.30 ч. на пл. „ Стефан Стамболов “. В 16.30 ч. на стълбите на Каменица ще се изявят възпитаниците  на Студио „ Музикална вълна “ с началник Ани Василева.

Вечерта на пл. „ Централен “ в 18.30 ч. ще се състои тържествена инспекция – заря във връзка Националния празник на Република България – 3 март, с присъединяване на военни формирования от гарнизон Пловдив. Официалното слово ще бъде произнесено от военачалник – майор Явор Матеев – пълководец на „ Съвместното командване на специфичните интервенции “ на Българската войска. Диктор ще е артистът от Драматичен спектакъл Пловдив – Симеон Алексиев.

Вижте програмата по часове:

П  Р  О  Г  Р  А М А

ЗА  ТРЕТИ МАРТ – 144 ГОДИНИ ОТ  ОСВОБОЖДЕНИЕТО  И

НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

3 март 2022 година, четвъртък

11.00 ч. Катедрален храм “Св. Богородица ”

Молебен, отслужен от Н. В. Пр. Пловдивския Митрополит Николай

12.00 ч. Паметник на съветските освободители – Бунарджика

Тържествено отбелязване на 144-та годишнина от Освобождението на България и

Национален празник на Република България. Официално слово проф. доктор Тони Шекерджиева – Новак, ректор на АМТИИ „ Проф.Асен Диамандиев “ Пловдив, водещ – Христо Христов.

Церемония по полагане на венци и цветя, с присъединяване на внушителен взвод, венценосци и боен духов оркестър.

12.30 ч. Площад „ Стефан Стамболов “

Концерт на Духов оркестър – Пловдив, диригент Николай Гешев

13.30 ч. Паметник на опълченците –

Траурен парк “Централен ”  (бул. ”Княгиня Мария Луиза “ №73)

Панихида за починалите български опълченци. Полагане на венци и цветя, с присъединяване на внушителен взвод, боен духов оркестър

16.30 ч. Стълбите на Каменица

Концерт на Студио „ Музикална вълна “, началник Ани Василева

18.30ч. – пл. „ Централен “

Тържествена инспекция – заря във връзка Националния празник на Република България – 3 март, с присъединяване на военни формирования от гарнизон Пловдив. Официално слово военачалник – майор Явор Матеев – пълководец на „ Съвместното командване на специфичните интервенции “ на Българската войска. Водещ – Симеон Алексиев 

*** Желаещите да се включат в „ Поход на свободата “ – шествие до върха на Бунарджика, дружно с членовете на комитет „ Родолюбие “ да се явят в 11ч. на сборния пункт пред ресторант „ Южен лъх “, (бившия „ Малък Бунарджик).
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР