С молебен в катедралния храм Света Богородица от 11 часа,тържествено

...
С молебен в катедралния храм Света Богородица от 11 часа,тържествено
Коментари Харесай

С молебен, тържествено честване, панихида и заря - проверка Пловдив отбелязва 3 март

С молебен в катедралния храм „ Света Богородица ” от 11 часа,тържествено честване пред паметника на Руските освободители на Бунарджика в 12.00 ч. и панихида за починалите за свободата на България герои на паметника на опълченците на Централни гробища в 13.30 ч., в Пловдив ще бъде маркирана 145-та годишнина от Освобождението от османско господство и Националния празник на България – 3-ти март.

Официалното слово ще бъде произнесено от Александър Секулов - стихотворец, публицист, публицист, драматург.

В церемонията по полагане на венци и цветя в 12.00 часа ще вземат присъединяване внушителен взвод, венценосци, боен духов оркестър и комитет „ Родолюбие “. И тази година преди началото на тържественото честване, членовете на комитет „ Родолюбие “ още веднъж ще поведат пловдивчани в „ Поход на свободата “ – шествие до върха на Бунарджика, предвождано от копия от знамената на българското опълчение.

През деня във връзка празника, Община Пловдив провежда концертис вход свободен за пловдивчани и посетители на града.

Вечерта на пл. „ Централен “ в 18.30 ч. ще се състои тържествена инспекция - заря във връзка Националния празникс присъединяване на военни формирования от гарнизон Пловдив. Официалното слово ще бъде произнесено от военачалник - майор Явор Матеев - пълководец на „ Съвместното командване на специфичните интервенции “ на Българската войска.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР