С моите колеги от първия ден - 13 март, работим.

...
С моите колеги от първия ден - 13 март, работим.
Коментари Харесай

Психологът Христо Монов ще съди проф. Витанов заради COVID 19

" С моите сътрудници от първия ден - 13 март, работим. Поддържаме връзка с сътрудници от целия свят. Изследването на " Оксфорд " сподели, че хората, които претърпяват стрес, са три пъти по-податливи на вируса. И когато мозъкът работи по един метод, ние сме склонни да възприемаме света по този метод, а когато работи по различен метод - е радикално друго. За страдание, тези, които трябваше да ръководят рецесията освен в България, само че и в целия свят, потеглиха по пътя на плашенето. Непрекъснато излизаха резултати какъв брой са се разболели, какъв брой е ужасно. Ако човек съпостави резултатите с друга пандемия - птичия или свинския грип, те са сходни ", разяснява психологът Христо Монов.

Той съобщи, че ще съди проф. Николай Витанов от Българска академия на науките за душевен тормоз: " Такъв напън не съм виждал в живота си. " Той напомни, че преди няколко месеца ЮНЕСКО излезе с отчет, в който се споделя, че с над 200 млн. са се нараснали необразованите деца.
 Наши сънародници в чужбина се оповестиха против медийните изказвания на Христо Монов Наши сънародници в чужбина се оповестиха против медийните изказвания на Христо Монов
Наши сънародници от чужбина изпратиха отворено писмо до български институции и медии във връзка обществените изяви на Христо Монов. " Медий...

" На българина не му пука, до момента в който не опре до вратата. Ние сме такива хора, на които е добре да ни обясниш защо става въпрос. Още предходната година споделих: " Не ни притискайте до стената със боязън ", тъй като ще се появи резултатът на пружината. Имам дребен опит с хора, които са прекарали тази болест. Тези случаи, с които съм работил, нормално това са помъдрели хора.

По-страшни са другите, които не са го прекарали и го чакат. Изолацията ще е рискова, в случай че не стартираме тази образователна година присъствено. Ще загубим едно цяло потомство. Не става въпрос единствено за учене, става въпрос за общественост. Ние сме страна, която няма общественост. Виждате и това, което се случва в политически проект. Психичните проблеми ще се задълбочат ", акцентира Монов по Он Ер.

Според него има доста по-тежки проблеми от депресията. Той помоли номинирания от Има Такъв Народ за министър председател Пламен Николов да има Министерство на изключителните работи.

" Не приказвам за хоризонтална конструкция, която да има кой знае какво. Светът, в който живеем, става все по-рисков. Погледнете в световен проект. За ръководство на Ковид рецесията е належащо такова министерство. Едно е да кажеш " починал ", друго е да кажеш " умрял ". Ефектът върху хората е различен ", добави психологът. И показа, че познава хора, които са прекарали вируса без признаци.
 Проф. Витанов: Ако би трябвало, у дома в уиски ще плавам, само че ще ви науча, че прогнозите ми са положителни Проф. Витанов: Ако би трябвало, у дома в уиски ще плавам, само че ще ви науча, че прогнозите ми са положителни
Математикът проф. Николай Витанов даде къса информация за оперативната конюнктура за България във връзка с пандемията COVID-19 за...

" Те си живеят живота обикновено, бяха на работа от самото начало. Когато един човек е живял обикновено, ходел е на работа, срещал се е с вируса, претърпял го е, той просто е по-силен душевен. Да, има подобен вирус, само че животът е по-силен.

Тези, които не могат да си разрешават отмора, да бъдат повече време с околните си хора. Ако имаш градина - иди я полей, откъсни един огромен домат, нарежи го и викни приятелите да изпиете по една ракия ", поучава Христо Монов.

Попитан има ли лекуване по такива проблеми, което е по Здравната каса, той отговори: " Когато работихме с екипа по оня драматичен случай в река Лим, се оказва, че в запасите на България няма обикновени депресанти, които са от най-леките. Нека да създадем нещо в тази тенденция. Нямаме ресурси от учебници, играчки. Пак ли би трябвало да събираме капачки? "

Монов е безапелационен, че образованият човек е сложен за ръководство, само че е елементарен да схване всичко ново.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР