С мобилни камери се борят срещу незаконната сеч в пловдивски

...
С мобилни камери се борят срещу незаконната сеч в пловдивски
Коментари Харесай

С мобилни камери се борят срещу незаконна сеч в Пловдивско

С мобилни камери се борят против противозаконната сеч в пловдивски села. Камерите, които снимат причинителите, се употребяват и като противопоставяне против образуването на нерегламентирани сметища. Вече има наложени санкции на извършители, които са издирени по фотосите.

Мобилните камери са в помощ на кметовете на обитаемоте места в Община Марица. Така е и в село Скутаре, където се пробват да опазят 100 декара акациева гора, която е непрекъснат обект на противозаконна сеч.

" Kамерата си я слагаме на ралични места, на секрети места, който мине оттова го снима - има си датчик, незабавно засича и праща фотография на моя телефон ", съобщи Стоян Добрев - кмет на село Скутаре.

Докато екипът ни снима, мобилната камера също ни е уловила и е изпратила в релно време фрагментите на кмета. Незаконната сеч в 60-годишната гора обаче е главно през нощта.

Над 15 кубика дърва са отсечени нерегламентирано единствено в последния месец, нарушителите са открити.

С помощта на полиция и горски чиновници, нарушителите, в чиито домове е открита противозаконна дървесина, са били санкционирани. Случаите се изпращат и до прокуратурата, с цел да се откри дали има закононарушение по Наказателния кодекс.

" Предвиденото наказване е отнемане от независимост до шест години, санкция от 1000 до 20 000 лв., а плануваните санкции по Закона за горите са от 50 лв. до 3000 лв. за физически лица и от 100 до 5000 лв. за юридически лица ", съобщи инж. Магдален Гайдаджиев, старши горски контрольор в РДГ- Пловдив.

Извършителите секат нелегално горите, не с цел да се топлят с дървения материал, а с цел да го продават споделят още от кметството в село Скутаре.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР