С мнозинството на депутатите от ГЕРБ и ПП-ДБ Стойо Стоев

...
С мнозинството на депутатите от ГЕРБ и ПП-ДБ Стойо Стоев
Коментари Харесай

ГЕРБ уважи джентълменското споразумение и подкрепи Стою Стоев от ПП-ДБ да оглави правната комисия


С болшинството на депутатите от ГЕРБ и ПП-ДБ Стойо Стоев беше определен да оглави Комисията по правни въпроси в 49-ото Народно заседание.

Депутатите най-сетне гласоподаваха избора на ръководител на правната комисия, откакто предходната седмица двете най-големи парламентарни групи тъкмо по този въпрос. Кандидатурата на Стоев беше призната със 123 гласа " за ", пристигнали само от ГЕРБ и ПП-ДБ.

Срещу нея гласоподаваха всички народни представители от Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и " ИТН ". Групата на " Възраждане " се въздържа от избор, като изиска през днешния ден да бъдат определени ръководителите на всички комисии, а освен на една.

Кристиян Вигенин от Българска социалистическа партия изрази своето неодобрение от провелия се избор и сподели, че " не е редно " ръководителите на комисии да се избират по този метод, защото преди те са били избирани на правилото на реализирано единодушие или болшинство.

" Още от началото на 49-ото Народно заседание от ГЕРБ и ПП-ДБ си позволихте да вършиме такива сепаративни съглашения, които са срещу Конституцията и правилника на Народното събрание. Събрали се две групи, решили си, ротират се и на процедура вие разкъсвате единството на Народното събрание ", сподели Вигенин.

Тошко Йорданов от " ИТН " също остана засегнат от избора, като упрекна двете най-големи парламентарни групи в " позорен любовен танц ", който противоречал на парламентаризма.

" Гласувахме срещу следващото унизително отношение на тези две парламентарни групи към останалите партии и българския народ, тъй като същите две парламентарни груби изгубиха време да се надлъгват, че ще сформират държавно управление ", сподели той.

Очаквайте детайлности!

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР