С мнозинство от 33 от 51 възможни гласа Общински съвет

...
С мнозинство от 33 от 51 възможни гласа Общински съвет
Коментари Харесай

Приеха бюджета на Варна, ГЕРБ обвини опонентите си в демагогия

С болшинство от 33 от 51 вероятни гласа Общински съвет – Варна одобри предлагането за бюджет за 2022 година, импортирано от администрацията на кмета Иван Портних. След предварителни политически решения, групите на Българска социалистическа партия и Демократична България не поддържаха финансовата стратегия.

Това стана мотив представителят на ръководещото болшинство Христо Атанасов да съобщи, че не вижда никакъв смисъл в държанието им. Той изясни, че от опозицията са поискали промени в бюджета, увеличение на някои разноски, като някои от предложенията им са признати, само че дружно с това авансово са знаели, че ще гласоподават „ срещу “. Така гласувате срещу това, което сами оферирате, съобщи съветникът.

Председателят на съвета Тодор Балабанов (ГЕРБ) пък дефинира държанието на опозицията в локалния Народното събрание като измама.

Бюджетът на Община Варна за 2022 година е без нарастване на локалните налози и такси. Той е с макрорамка в размер на 647 960 000 лева, от които 88,2 млн. лева са от европейски планове и стратегии. Приходите от делегирани от страната действия са 236,7 млн. лева, а от локални действия - 322,9 млн. лева.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР