С мнозинство от 168 гласа от 184 гласували страни, на

...
С мнозинство от 168 гласа от 184 гласували страни, на
Коментари Харесай

България бе избрана за член на Изпълнителния съвет на UNESCO

С болшинство от 168 гласа от 184 дали своят вот страни, на 9 ноември България бе определена за член на Изпълнителния съвет на Организацията за интервала 2017-2021 година, оповестиха от Министерство на външните работи.
Изпълнителният съвет се състои от 58 страни членки и се избира от Генералната конференция. Той разисква и дава рекомендации по програмата на Организацията, както и по целесъобразността на бюджета. Изпълнителният съвет се произнася по приема на нови страни в ЮНЕСКО, предлага на Генералната конференция номинирането на Генерален шеф, преглежда осъществяването на заложените действия, привиква интернационалните конференции по тематики от дневния ред на Организацията.
България бе член на Изпълнителния съвет на ЮНЕСКО с цялостен четиригодишен мандат в интервала 1994-1997 година и с двугодишен мандат в интервала 2007-2009 година Избирането за трети път на България в Изпълнителния съвет е доказателство за приноса на страната ни в осъществяването на целите на Организацията, свързани с политиките в региона на образованието, науката, културата и младежта. Участието ни в този управителен орган на ЮНЕСКО ще способства за още по-активната роля на страната ни в реализирането на Целите на устойчивото развиване 2030.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР