С мнозинство от 12 гласа за“ и трима въздържал се“

...
С мнозинство от 12 гласа за“ и трима въздържал се“
Коментари Харесай

Социалната комисия на НС одобри удължаването Бюджет 2022 догодина

С болшинство от 12 гласа „ за “ и трима „ въздържал се “ депутатите от парламентарната обществена комисия утвърдиха удължаването на действието на наредбите от Закона за държавния бюджет за 2022 година.

Народните представители от разнообразни парламентарни групи бяха единомислещи, че би трябвало да бъде подложен на разискване въпросът за опциите за нарастване на минималната работна заплата за 2023 година. До момента се планува тя да бъде замразена на настоящето си равнище от 710 лв..

Служебният заместник-министър на финансите  Людмила Петкова  заяви пред депутатите, че не се работи по вид на бюджет за 2023 година, а формалната позиция е за законопроекта за удължение на тазгодишния:

„ В Закона за обществените финанси не е посочено примерно, че служебно държавно управление не може да внесе бюджет за идната година. Но по принцип служебното държавно управление смята, че не би било правилно да се предлага бюджет, в който да включва политики и цели, които примерно могат да не бъдат подкрепени “.

Заместник общественият министър  Надя Клисурска  коментира, че общественото министерство следи всички направени оферти по отношение на размера  на минималната работна заплата за идната година и има планове и оценка на въздействието на всяко едно от тях:

„ Паралелно с тези три разновидността, които бяха коментирани, че са готови от предходния кабинет на Министерството на труда и обществената политика, желая да ви уверя, че МТСП сега е подготвило и спомагателни разновидности. Така че, предвид на всички оферти, които са направени от обществените сътрудници, ние следим политическата обстановка и имаме подготвеност да отговорим на съответните решения – такива, каквито ще се случат в бъдеще “.

В петък е планувана среща сред представителите на държавното управление и водачите на синдикалните и работодателските организации за размера на минималната заплата за 2023 година.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР