С множество вълнуващи инициативи днес IV ЕГ Фредерик Жолио-Кюри във

...
С множество вълнуващи инициативи днес IV ЕГ Фредерик Жолио-Кюри във
Коментари Харесай

Четвърта езикова гимназия във Варна празнува рожден ден с множество инициативи

С голям брой вълнуващи начинания през днешния ден IV ЕГ " Фредерик Жолио-Кюри " във Варна отбелязва 64 години от основаването си, оповестяват от учебното заведение.

С обич и възторг учениците и учителите от гимназията показват обичайните Вечер на езика, Празничен концерт (който може да се гледа както виртуално, по този начин и присъствено в Актовата зала на 19.03. и на 21.03. от 10.00 ч. – при съблюдаване на всички противоепидемични мерки), Виртуална галерия и списание с ученическо творчество „ Устрем ”.

Ще бъдат извършени и виртуални съвещания по план-приема и образователните проекти, както и открит бинарен урок по новаторския модел „ Едно към едно ”.

Гимназията получи като приветствени адреси видеообръщения от доктор Ирена Радева – шеф на РУО-Варна, госпожа Лидия Христова – шеф на Дирекция „ Образование, юношески действия и спорт “, Община Варна, Негово превъзходителство господин Алехандро Поланко Мата – дипломат на Кралство Испания в България, господин Пиер Колио – консултант по съдействието и културната активност и шеф на Френския институт в България, госпожа Анаиза Гордино – шеф на Португалския културен център „ Камойш – София “ при Посолството на Португалия.

Ежегодно патронният празник на 19 март е мотив за следващия безгрижен полет на духа за всички от фамилията на IVЕГ. Гимназията се отличава със своя дух на приемливост и свободомислие, който предизвика учениците за креативен изяви на фестивалите на песента и националните хора, в театралните школи (трупата La Comparsa del Mar Negro за спектакъл на испански език, както и театрална натрупа, подготвяща пиеси на френски език), в годишния алманах за ученическо творчество „ Устрем ”, който се издава за петдесет и повторно.

Гимназията е част от интернационалната мрежа на асоциираните учебни заведения към ЮНЕСКО, удостоена е със знака за качество на билингвалното франкофонско образование от Министерството на външните работи на Република Франция, организира новаторско образование по плана „ Иновативни учебни заведения ” в България и за втора година работи по модела „ Едно към едно ”, насочен към развиването и сполучливото осъществяване на младежите в духа на нововъведенията и цифровите компетентности. Ежегодно учениците завоюват влиятелни награди на национални и интернационалните състезания и олимпиади.

В своето послание шефът Веселина Тотева поздравява всички „ съпричастни към предишното, сегашното и бъдещето на Четвърта езикова гимназия – привлекателен център и привилегировано място за учене, което съумява да съчетае традициите и нововъведенията по един несравним метод ”.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР