С множество прояви пловдивчани ще отбележат Трети март - 146

...
С множество прояви пловдивчани ще отбележат Трети март - 146
Коментари Харесай

Пловдив се готви да отбележи тържествено Трети март - 146 години от Освобождението

С голям брой прояви пловдивчани ще отбележат Трети март - 146 години от Освобождението и народен празник на република България.

Молебен в катедралния храм „ Света Богородица " ще отслужи митрополит Николай в 11 часа.

 

Тържествено честване пред паметника на Руските освободители на Бунарджика ще стартира в 12.00 ч. Панихида за починалите за свободата на България герои на опълченците на Централни гробища ще бъде отслужена в 13.30ч.

Официалното слово ще бъде произнесено от инж. Любозар Фратев – почетен жител на Пловдив. Водещ ще е един от най-хубавите рецитатори в България - Христо Христов.

 

В церемонията по полагане на венци и цветя в 12.00 часа ще вземат присъединяване внушителен взвод, венценосци, боен духов оркестър и комитет „ Родолюбие ". И тази година преди началото на тържественото честване, членовете на комитет „ Родолюбие " още веднъж ще поведат пловдивчани в „ Поход на свободата " – шествие до върха на Бунарджика, предвождано от копия от знамената на българското опълчение.

През деня във връзка празника, община Пловдив провежда два концерта с вход свободен за пловдивчани и посетители на града.

 

Изпълнението на Биг Бенд Пловдив с диригент Николай Гешев и солист Едит Унджиян ще се състои в 13.00 ч. на пл. „ Стефан Стамболов ".

 

В 16.30 ч. на същото място стартира празничен концерт на Представителен духов оркестър на Военновъздушни сили, диригент кап. Димитър Христов.

Вечерта на пл. „ Централен " в 18.30 ч. ще се състои тържествена инспекция - заря с присъединяване на военни формирования от гарнизон Пловдив. Официалното слово ще бъде произнесено от военачалник - майор Явор Матеев - пълководец на „ Съвместното командване на специфичните интервенции " на Българската войска. Диктор ще е артистът от Драматичен спектакъл Пловдив – Петър Тосков.

 

Ето и цялостната стратегия:

11.00 ч. Катедрален храм " Св. Богородица "

Молебен, отслужен от Н. В. Пр. Пловдивския Митрополит Николай

 

12.00 ч. Паметник на съветските освободители – Бунарджика

Тържествено отбелязване на 146-та годишнина от Освобождението на България и Национален празник на Република България

Официално слово – инж. Любозар Фратев – почетен жител на Пловдив, водещ – Христо Христов

Церемония по полагане на венци и цветя, с присъединяване на внушителен взвод, венценосци и боен духов оркестър

 

13.00 ч. Площад „ Стефан Стамболов "

Празничен концерт на Биг Бенд Пловдив, диригент Николай Гешев и солист Едит Унджиян

 

13.30 ч. Паметник на опълченците –

Траурен парк " Централен " (бул. " Княгиня Мария Луиза " №73)

Панихида за починалите български опълченци. Полагане на венци и цветя, с присъединяване на внушителен взвод, боен духов оркестър

 

16.30 ч. Площад „ Стефан Стамболов "

Празничен концерт на Представителен духов оркестър на Военновъздушни сили, диригент кап. Димитър Христов

 

18.30ч. – пл. „ Централен "

Тържествена инспекция - заря във връзка Националния празник на Република България – 3 март, с присъединяване на военни формирования от гарнизон Пловдив

 

Официално слово военачалник - майор Явор Матеев - пълководец на „ Съвместното командване на специфичните интервенции " на Българската войска.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР