С множество наранявания е пострадалият пожарникар, върху когото падна дърво

...
С множество наранявания е пострадалият пожарникар, върху когото падна дърво
Коментари Харесай

Какво е състоянието на пожарникаря, пострадал при тежката катастрофа в Пловдив

С голям брой пострадвания е потърпевшият пожарникар, върху който падна дърво по време на избавителната акция при тежката злополука с две жертви в Пловдив. По неофициална информация след случая той е с фрактури на тазобедрена става, ръката и носа. Има счупени няколко ребра, увреден е и белият му дроб. 

По информация на  състоянието му е тежко, само че не се е влошил след случая. Огнеборецът е настанен в Клиника по анестезиология и интензивно лекуване, където е под лекарско наблюдаване. Лечението му продължава.

Междувременно стана ясно, че се усъвършенства се положението на двамата младежи, които бяха с заплаха за живота след тежката злополука. Майката на 22-годишното момиче заяви положителната вест, че през вчерашния ден щерка ѝ е била оперирана и животът ѝ е отвън заплаха.

След срещата с щерка си Красимира Узунова е обнадеждена и има вяра, че положението ѝ се подбрява с всеки минал час. Претърпяла е коремна интервенция. По-добре е и 22-годишният юноша, който също е изведен от интензивното поделение.

" Можем да определим единствено предната скорост от предходното кръстовище – по изчисленията ни, тя е към 140 км, което значи, че в случай че в долната част се е движил по-бавно, тук е много увеличена скоростта. Предполагаемо към 180 км ", сподели Георги Стоилов - шеф на Оперативна програма " Организация и надзор на превоза " - Пловдив.

Според автомобилния играч Костадин Щерев, скоростта е била още по-висока – над 200 км/ч, преди автомобилът да навлезе в разграничителната линия на булеварда и поредно да се блъсне в няколко дървета:

На кръстовището, през което автомобилът е минал преди съдбовния конфликт, светофарната уредба работи единствено с сигнален жълт сигнал.

Предвижда се на мястото да бъде сложена камера за скорост. В момента в града има 130 камери по 45 кръстовища, само че на тях би трябвало да се постави програмен продукт, с цел да регистрират и скоростта. Поставяне на камери за скорост на сериозни места в страната възнамеряват и от Министерство на вътрешните работи.

Служебният министър съобщи още, че би трябвало да има фрапантен скок на санкциите при нарушавания на пътя, както и разширение на хипотезите, при които глобата да е лишаване на шофьорската брошура.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР