С много висока активност – 68,71%, жителите на Созопол избраха

...
С много висока активност – 68,71%, жителите на Созопол избраха
Коментари Харесай

Созопол избра нов кмет с рекордно висока изборна активност

С доста висока интензивност – 68,71%, жителите на Созопол избраха нов кмет. Това е Тихомир Янакиев – претендент на Българска социалистическа партия, подсилен на втори тур от неофициална Коалиция на смяната, която включва леви и десни партии и обединения.

Кандидатът на ГЕРБ Красимира Германова, която остана втора, беше подкрепена от дългогодишния кмет Панайот Рейзи, който на тези избори оглави листата на Съюз на демократичните сили.
Созопол ще има нов кмет: Тихомир Янакиев води, Рейзи - афектиран Той се е заключил в офиса на ГЕРБ
Бяха извършени балотажи в още три обитаеми места, където също завоюваха претендентите, издигнати от Българска социалистическа партия.

На първи тур в други четири обитаеми места завоюваха претендентите на ГЕРБ.
За първи път от 12 години Созопол избира кмет на балотаж Състезанието е сред претендентите на ГЕРБ и Българска социалистическа партия
През вчерашния избирателен ден в ОИК-Созопол не е подаден нито един сигнал за съществено нарушаване.

„ Още преди вота ние виждахме настроението у хората и знаехме, че ще реализираме подобен резултат. Хората желаеха смяна и тя да се случи в този момент. На втория тур всичко беше надпартийно. Партиите не играеха, заставахме зад персони и хрумвания. Първо ще направя финансов одит”, бяха първите думи на Тихомир Янакиев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР