С много работодатели, които съм говорил, предстоят масови уволнения –

...
С много работодатели, които съм говорил, предстоят масови уволнения –
Коментари Харесай

Бивш социален министър видя сериозни неизвестни пред икономиката ни

С доста работодатели, които съм приказвал, предстоят всеобщи уволнения – т.е. 10% редуциране на личния състав най-малко. Ако спазваш Кодекса на труда, има едно условие за период от 45 дни т.е. в този момент може да се чака втора вълна хора да отидат в Бюрата по труда. Това съобщи някогашният обществен министър Иван Нейков, който беше на поста в държавното управление на Иван Костов.
Нейков разказа обстановката като потрес и предизвести, че в случай че чисто икономическата обстановка не се промени, работодателите ще бъдат принудени да редуцират – тъй като към този момент има непокътнати 100 000 работни места с ограничения от страната, само че те в действителност всеобщо не действат, тъй като няма икономическа интензивност.
Иван Нейков разяснява и, че в доста случаи за служащите е по-изгодно да отидат на трудовата борса т.е. да бъдат съкратени. И сподели, че настояването на АИКБ сехмата " 60 на 40 " да стане „ 60 на 0 ” е все едно да отиде отново на трудовата борса.
Бившият обществен министър предизвести и, че може да накараме хората да търсят реализация в сивата стопанска система поради незадоволителната помощ. А за връщащите се от чужбина българи напълно няма проект какво ще се прави.
Нейков видя и в допълнение напрежение измежду хората – поради бюрокрацията и тези дребни въпросчета, които пречат на някой да получи помощ, откакто има вяра, че дава отговор на изискванията по избрана мярка.
Още: " АИКБ: Хронология и мащаб на неуспеха с мярката 60/40 (38/62) "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР