С много настроение и хубава музика, Крисия даде старт на

...
С много настроение и хубава музика, Крисия даде старт на
Коментари Харесай

Украса, концерти, коледни работилници, конкурси: В затворите е по-празнично, отколкото в София

С доста въодушевление и хубава музика, Крисия даде старт на коледно-новогодишните празници в местата за отнемане от независимост. Младата изпълнителка, която показа България на детската " Евровизия ", изпя в Софийския затвор някои от най-известните коледни и евъргрийн песни.

Допада ли ви коледната декорация в София?

Празнични събития са планувани и в останалите места за отнемане от независимост. Справка на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ демонстрира, че с изключение на музикално-артистични стратегии, във всички затвори и затворнически общежития са проведени креативен ателиета и коледни работилници за разработване на украси, играчки, картички и сурвачки, които ще бъдат оценени от представители на самодейните затворнически общности. ГДИН провежда и книжовен междузатворнически конкурс на тематика „ Коледни стремежи “. В огромна част от пандизите, наказаните лица ще изработят картички и дарове, които ще дарят на своите деца и близки. Жените в пандиза в Сливен ще подготвят сладкиши и аксесоари за децата на лишените от независимост, в София ще има самобитен конкурс за баница сред групите. Във Враца малолетните младежи от поправителния дом ще създадат картички и рисунки за околните си, а във Варна спектакъл „ Българан “ ще показа пред лишените от независимост комедията „ Под масата “.

Предвидено е да има дарове за деца на обществено слаби пандизчии от пандизите в Белене, Бургас, Враца, Ловеч, Пазарджик, Пловдив, Сливен, София, Стара Загора. Тази самодейност се случва за поредна година посредством благотворителната акция „ Ангелска елха “, за която спомага Общност за помирително правораздаване „ Пи ЕФ България “.

Както всяка година, ще бъдат отслужени и празнични литургии. Представители на разнообразни вероизповедания ще проведат тържествени молебени, водосвети, музикални стратегии и ще дават дарове на обществено слаби всред лишените от независимост. Сред тях са Фондация “Мисия без граници “, Евангелски църкви „ Филаделфия “ и „ Шалом “, Християнска асоциация „ Гедеон “,  Католическа черква и други

От ГДИН оповестяват и че ще бъдат приготвени празнични менюта, съобразени с българските обичаи и традиции, а лишените от независимост ще могат да изтеглят новогодишни шансове. И още: за Коледа и Нова година всички затворници  имат право да получат спомагателна хранителна пратка, която да включва празнични ястия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР