С много български, но и руски знамена се проведе пореден

...
С много български, но и руски знамена се проведе пореден
Коментари Харесай

Шествие за мир с руски знамена се проведе в София

С доста български, само че и съветски флагове се организира следващ неделен " Поход за мир " в София, с начална точка Националния замък на културата (НДК). Шествието е проведено от жители, както и от " Български народен съвет за мир ", " Народна мрежа ", " Свободна и мирна България ", НСС " Св. Георги Победоносец ".

В началото на шествието се събраха към 600 души. Привърженици събират подписи за привикване на референдум " За мир и суверенитет " и с апел България да не се включва по никакъв метод във войната в Украйна. 

В похода присъединяване вземат и партия МИР (Морал, разпоредителност, родолюбие). Бе видяно и наличието на водача на " Възраждане " Костадин Костадинов, който нееднократно е заявявал позицията си по отношение на въвличането на България във войната с Украйна, било то посредством даването на оръжия или посредством филантропична помощ.
 Снимка 619151
Източник:

Организаторите прецизираха, че са представители на цивилен организации, а не на политически сили и помолиха всички партийни флагове да бъдат прибрани. Такива бяха видяни на партия " Възраждане ".

Походът, който стартира в 14 ч., е за мир и срещу войната, показват уредниците. Те приканват България да не се забърква в тежък спор сред братя.

Дни по-рано бе оповестено, че шествия ще се проведат с изключение на в София, само че и в Пловдив, Варна, Русе, Бургас, Стара Загора, Силистра, Шумен, Търговище и общо близо 40 града.
 Шествие за мир в цялата страна, с подписка за референдум в София
Шествие за мир в цялата страна, с подписка за референдум в София

Протестиращите при започване на демонстрацията наброяваха 500-600 души

Българска социалистическа партия също се включи в похода, провел се в София, Варна и Търговище.

" Със своето присъединяване в редица градове социалистите за следващ път затвърждават своята позиция по отношение на войната в Украйна, а точно тя да бъде прекъсната посредством дипломация, България да не изпраща оръжия, както и да не бъде въвличана като страна в спора ", показват от партията.

Организационният секретар на Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов се включи във Варна и още веднъж напомни позицията на социалистите.
 Снимка 619152
Източник:

От " Похода за мир " в София националният представител от " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски бе безапелационен, че спорът може да се реши единствено по кротичък път. Заедно с него присъединяване взеха и други народни представители и ръководителят на БАС Евгений Белий.
 Снимка 619153
Източник:

Пловдивските социалисти също взеха присъединяване в шествието. По време на митинга те събириха и подписи за в учебните заведения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР