С митинг-заря край паметния знак на Ботевите четници в с.

...
С митинг-заря край паметния знак на Ботевите четници в с.
Коментари Харесай

Отбелязаха подвига на Ботев и четата му в Зверино

С митинг-заря край паметния знак на Ботевите четници в с. Зверино бе почетена паметта на Христо Ботев и на починалите за свободата и независимостта на България. Жители и посетители на обитаемото място имаха опцията да следят възстановката на прекосяването на Ботевите четници през р. Искър.
Слово, отдадено на годишнината от подвига на Христо Ботев и неговата чета, произнесе кметът на селото Цанко Цанев, а възпитаници от локалното СУ "Св. Климент Охридски " изнесоха родолюбив рецитал.
Признателност към подвига на героите и напъните на локалните за запазване традициите и устоите на българската просвета сервира и кметът на общината инж. Генади Събков.
„ Традицията повелява на това място да се правят сходни ритуали. Впечатляващо е държанието на младите поданици на селото, тъй като силата, която излъчвате е страхотна. След като ги има тях, откакто имат вяра и живеят в Ботевите стихове, то ще я има България, бъдещето ни ще бъде несъмнено.
Преди 142 години едни елементарни хора вършат невероятен героизъм. С цената на доста кръв и саможертви, през днешния ден ние можем гордо да заявим, че живеем тук – в свободна България. Това място, обаче, има висока цена – всяка педя от тази наша земя е напоена с кръвта на нашите предшественици “, сподели инж. Събков.
Точно в 21 часа се организираха и вечерна заря-проверка в памет на героите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР