С мисъл да играе умно Лудогорец приема в първия си

...
С мисъл да играе умно Лудогорец приема в първия си
Коментари Харесай

"Лудогорец" се изправя пред важно изпитание в Европа

С мисъл да играе мъдро " Лудогорец " приема в първия си европейски мач за 2023 година Срещата от плейофите в Лигата на конференциите е през днешния ден от 22 часа на стадион в Разград.

Мачът ще бъде излъчен по Макс Спорт 3.

Българският първенец доближи до етапа на елиминациите в третия по мощ шампионат, откакто остана трети в групата си в Лига Европа. " Андерлехт ", който е 34-кратен отличник на Белгия, приключи втори в група В на Лигата на конференциите и продължи към плейофите - спомагателната стъпка преди осминафиналите.

Преди дуела треньорът на " Лудогорец " Анте Шимунджа предизвести, че тимът му не би трябвало да мисли за проблемите на противника. " Андерлехт " е едвам десети в шампионата на Белгия, само че завоюва три от последните си четири срещи.

" Очаквам доста оспорван мач, срещаме най-големия клуб от Белгия. Не би трябвало да мислим за проблемите на противника, а по какъв начин да сме по-добри на терена. Трябва да сме проведени. Знаем за тях, че са доста нападателни. Трябва да сме доста умни ", разяснява Шимунджа.

Той още един път акцентира, че няма съответна цел, която да е сложена пред " Лудогорец " в шампионата.

" Всички в съблекалнята сме подготвени. Ние обичаме тези мачове на европейската сцена. Играем против доста добър противник и мачът няма да бъде елементарен ", разяснява нападателят.

Треньорът на белгийския тим Брайън Ример разказа идната среща като щастлив ден. " Приемам мача по този начин, тъй като футболистите се потрудиха да стигнат дотук. Всеки мач е значим, нашият фокус е главно в шампионата, само че все пак ще се постараем да продължим напред ", сподели той.

За повторно " Лудогорец " среща белгийски противник в европейските шампионати. През сезон 2020-21 българският първенец загуби два пъти от " Антверпен " в Лига Европа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР