С минута мълчание премиерът Гълъб Донев и членовете на правителството

...
С минута мълчание премиерът Гълъб Донев и членовете на правителството
Коментари Харесай

С минута мълчание премиерът Донев и членовете на правителството почетоха паметта на загиналите полицаи Атанас Градев и Йордан Илиев

С минута безмълвие министър председателят Гълъб Донев и членовете на държавното управление уважиха паметта на починалите служители на реда в осъществяване на служебния дълг Атанас Градев и Йордан Илиев.

„ Засиленият мигрантски напън през последните няколко месеца ще срещне безапелационния отговор на страната. Полиция и войска ще пазят българо-турската граница в съгласуваност и взаимоотношение “, съобщи министър-председателят при започване на съвещанието на кабинета. Донев разпореди на Министерство на вътрешните работи да прави непоколебим надзор и наблюдаване на пътищата, по които е известно, че се реализира незаконният трафик на мигранти, както и активизиране на всички служби, чиито съществена задача и функционалности са да подсигуряват националната сигурност.

„ Голяма цел, за която работим от първия ден на встъпването ни в служба е присъединението на Република България към Шенгенското пространство “, безапелационен бе министър председателят. По думите му решителните дейности на държавното управление ще потвърдят на европейските сътрудници, че страната ни е способна да противодейства на корупцията и да отбрани границата си, която е граница и на Европейски Съюз.

Премиерът уточни, че повода за гибелта на служителите на реда от Бургас Йордан Илиев и Атанас Градев е в нарушените граници. „ За да се стигне до конфликта сред рейса с мигранти и патрулната кола с двамата служители на реда, са прекрачени доста граници – от браздата на Малко Търново до границите, избрани от закона. Тези мъже на дълга възвърнаха компрометираната граница с цената на живота си “, съобщи министър председателят Гълъб Донев и изрече дълбоки съболезнования към фамилиите и околните им.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР