С министерска заповед ще бъде осигурено функционирането на държавната ТЕЦ

...
С министерска заповед ще бъде осигурено функционирането на държавната ТЕЦ
Коментари Харесай

Стефан Янев: Функционирането на държавната ТЕЦ Марица изток - 2 ще бъде осигурено!

С министерска заповед ще бъде обезпечено действието на държавната Топлоелектрическа централа " Марица изток - 2 ", сподели служебният министър ръководител Стефан Янев при визитата си през днешния ден на фестивала на лавандулата в чирпанското село Средно градище.

По думите му е обезпечена работа на минимални мощности за закъсалата финансово централа.

Заповедта за работата на Топлоелектрическа централа " Марица изток - 2 " ще бъда подписана най-късно в понеделник, в случай че към този момент не е направено. Но това е един проблем, който в годините е затлачван и не е решен, безапелационен бе служебният министър председател Стефан Янев. Той добави, че чака и управлението на централата да предложи решение и бе безапелационен, че тя не може да бъде затворена:

" Защото с изключение на всичко останало тя играе ролята и на балансираща мощ. Ако има сериозна повреда в други съществени мощности, това е централата, която обезпечава. Друг е въпросът за какво нейният живот, бъдещето ѝ и гарантиране на работата на тези хора не е било решено до момента, в това число и с предоговаряне на опциите за преструктуриране с излъчвания и всичко останало ".

Това, което още вършим, е да създадем съответните действия и оферти в проекта за възобновяване и резистентност да имаме концепция по какъв начин в вероятност да се развива този развой и по какъв начин да се оздрави положението на централата, добави още служебният министър председател.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР