С министъра на здравеопазването проведохме срещи с директорите на всички

...
С министъра на здравеопазването проведохме срещи с директорите на всички
Коментари Харесай

Фандъкова: Нови 45 легла ще има до седмица в общински болници

" С министъра на опазването на здравето организирахме срещи с шефовете на всички огромни лечебни заведения. Личната ми ангажираност е за разкриване на още кревати в общинските лечебни заведения. Това е непрестанен развой. До края на седмицата чакам да се разкрият 35 кревати в Пета градска болница, идната седмица ще се разкрият още 10 кревати в Първа градска болница. Следим деликатно разрастването и цифрата на приетите в болница. Затова министърът има заповед всички лечебни заведения да открият кревати на 50%. Това затруднява тяхната работа, само че се прави непрестанно. Ситуацията е невиждана за цялата година. Пролетта лечебните заведения нямаха дрехи и обикновените условия и инсталация. Лятото насочихме усили към общинските лечебни заведения, с цел да ги снабдим с всичко належащо. За страдание не можем да ги снабдим с хора. Осигуряваме финансова поддръжка за тях. " Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова в изявление за bTV.
По думите й " до края на седмицата ще имаме 7 или 8 зони в ДКЦ-тата в столицата. Всяко в което има открита Коронавирус зона, е длъжно на уеб страницата да си да постави телефон и имейл, посредством които да контактува с пациенти и персонални лекари. Създаването на такива зони в ДКЦ-тата е, с цел да понижим натиска върху лечебните заведения и да помогнем на общопрактикуващите лекари. Когато имат пациент със признаци на Коронавирус, общопрактикуващите лекари могат да се обадят в ДКЦ-то, с което работят. "
 Д-р Георги Миндов: Дадоха им 50 лева на пенсионерите, имат пари да си платят PCR теста Д-р Георги Миндов: Дадоха им 50 лева на пенсионерите, имат пари да си платят PCR теста
Дадоха им 50 лева на пенсионерите, имат пари да си платят PCR теста. Това съобщи ръководителят на Дружеството на софийските общопрактикув...
" Разговарях многократни с представителите на ДКЦ-тата и с общопрактикуващите лекари. Връзката сред тях може да става непосредствено сред лекаря и ДКЦ-то. Важна е и идната противоположна връзка. Всички проучвания, които се създадат на пациента, могат и би трябвало да бъдат препратени на общопрактикуващите лекари. Пациенти, които са ориентирани от общопрактикуващите лекари и пациенти, които са със признаци, могат да отидат в тези Коронавирус зони в ДКЦ-тата и да си създадат безвъзмезден тест, както и да имат клиничен обзор, кръвни проучвания и вероятно рентген ", добави още тя.
" От през вчерашния ден са отворени центрове в три клиники, през днешния ден още три, на следващия ден чакам още едно или две, а до края на седмицата ще имаме 7 или 8 такива. Това оказва помощ за връзката сред общопрактикуващите лекари, експертите и лечебните заведения. Това оказва помощ на хората, които се тормозят и желаят да ги види доктор и да си създадат безвъзмезден тест, " изясни още столичният кмет.
Тя разясни, че " триажните центрове са за диагностика. Лечението е в ръцете на персоналния доктор. Коронавирус зоните в ДКЦ-тата са звено, което се надявам да помогне за тази връзка и за спокойствието на хората, че знаят къде да отидат. На уеб страницата на Столична общината имаме и специфична графа за Коронавирус, където всекидневно обновяваме информацията и могат хората да видят и телефони и в кои ДКЦ-та могат да отидат. Телефоните на ДКЦ-тата не дават непрекъснато заето. Бях в няколко ДКЦ-та и организацията е направена извънредно добра. Сега е значимо да има добра съгласуваност и всички лекари да се обединят, тъй като от това зависи нашето успокоение. Най-голямата ми грижа е животът и здравето на хората в този миг. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР