С минимум 10% ще бъдат увеличени основните месечни възнаграждения на

...
С минимум 10% ще бъдат увеличени основните месечни възнаграждения на
Коментари Харесай

Вдигат заплатите на военослужещите и служителите в МО

С най-малко 10% ще бъдат увеличени главните месечни хонорари на военнослужещите и цивилните чиновници от Министерството на защитата, структурите на директно послушание на министъра на защитата и Българската войска, в това число и на висшите военни учебни заведения, считано от 1 януари 2024 година Това стана допустимо откакто през днешния ден, 20 март, Министерският съвет одобри разпореждане, оповестяват от военното министерство.

Оттам показват, че с обезпечаването на нарастването на главните хонорари на военнослужещите и цивилните чиновници Министерството на защитата продължава провежданата поредна политика за повишаване на заплатите в системата.

Целта е да бъде понижен съществуващият недостиг от отбранителни качества, изключително във връзка с привличането и задържането на хората в системата на защитата и за превъзмогване на несъответствието в приходите им. Подобряването на заплащането ще сътвори условия за конкурентност на пазара на труда, като се компенсира изоставането в заплащането от равнищата в частния бранш и ще увеличи привлекателността на военната специалност, пишат още от Министерството на защитата.

Министерството продължава да извършва целите си за повишението на обществения статус на хората в защитата посредством осъществяване на съответна обществена политика и политика по доходите
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР