С минималистичен дизайн и мрежести панели XPG GAIA се вписва

...
С минималистичен дизайн и мрежести панели XPG GAIA се вписва
Коментари Харесай

XPG GAIA – мощен мини компютър за гейминг


С минималистичен дизайн и мрежести панели XPG GAIA се вписва в съвсем всяко пространство
(снимка: XPG)

Тайванският бранд XPG разгласи забавен нов артикул – мини районен съд за игри. Моделът XPG GAIA е компактна 5-литрова система, предопределена за геймъри и основатели на наличие, които нямат задоволително пространство на работния плот, само че не желаят да вършат компромис с  изчислителната мощност и функционалности.

Базиран на Intel NUC 9 Extreme Kit – Ghost Canyon, мини компютърът разполага с процесор Intel Core i9-9980HK, който работи на тактова периодичност до 5,0 GHz и разполага с осем ядра. XPG GAIA генерира по-малко топлота и употребява по-малко сила, с помощта на ниския си TDP от 45W. Нещо повече, компютърът може да бъде оборудван с спомагателна графична карта, до 202 мм.

С стилен 5-литров форм-фактор, XPG GAIA ще освободи скъпо място на работния плот. Размерът му го прави съвършен за по-малки пространства, като стаи в общежития, студийни жилища и дребни офиси. Малкият форм-фактор също улеснява релативно лесното преместване на компютъра.

Мини компютърът XPG GAIA е изпълнен в стилен 5-литров форм-фактор
(снимка: XPG)

Изчистеният минималистичен дизайн със странични мрежести панели се вписва в съвсем всяко пространство. Освен формата, страничните мрежести панели обезпечават и ефикасен най-благоприятен термичен надзор и изстудяване, по-добри от тези на портативните компютри.

XPG GAIA се предлага с 32GB (2x16GB) 3200MHz DRAM, като в същото време поддържа Intel XMP 2.0 за безпроблемен и постоянен овърклок. Твърдият диск XPG SX8200 Pro предлага скорости на поредно четене/запис до 3500/3000 в секунда. Захранването Flex ATX с мощ 500W 80 Plus Platinum поддържа ниски равнища на звук – до 40dB, с цел да не разсейва потребителите.

XPG GAIA поддържа Intel XMP 2.0 за безпроблемен и постоянен овърклок
(снимка: XPG)

Мини компютърът се предлага и с голям брой значими функционалности, които ще създадат игрите и основаването на наличие вкъщи по-лесно. Поддръжката на Wi-Fi 6 разрешава на рутерите да споделят с повече устройства по едно и също време и с по-широк обсег на предаване. Освен това потребителите ще получат гъвкава I/O съгласуваност с Thunderbolt 3 за спомагателни монитори и други външни устройства.

XPG GAIA към този момент се предлага в Америка и Япония дружно с лимитирано количество безвъзмездни копия на Marvel’s Avengers при всяка покупка. Все още не е оповестено по кое време мини компютърът ще се появи на останалите пазари.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР