С Metallica: Through the Never легендарната група Metallica представя за

...
С Metallica: Through the Never легендарната група Metallica представя за
Коментари Харесай

Metallica свирят в „сфера на смъртта“ в Metallica: Through the Never

С Metallica: Through the Never именитата група Metallica показва за първи път в 30-годишната си кариера пълнометражен 3D филм, включващ особено основано за продукцията грандиозно шоу. Проектът е неповторим поради своята идея, в границите на която екипът преплита сюжетна линия и впечатляващо театрално зрелище, основано с цел да бъде снимано в 3D и оборудвано с най-сложния фон, изграждан в миналото за концерт на закрито.

Освен че се появяват на сцената като реализатори, членовете на групата влизат и в ролята на изпълнителни продуценти на Metallica: Through the Never. Високите им условия слагат пред екипа на продукцията предизвикването да основат шоу, по-грандиозно от всичко, което групата е правила досега. Или, както те самите разясняват – по-грандиозно от всичко, което някой в миналото е правил до този миг. „ Най-важното нещо за нас е да сме сигурни, че в основата на работата ни стои разнообразието “, разяснява барабанистът Ларс Улрих. „ Не желаем да вършим едни и същи неща. Искахме нещо свежо и друго “.

Зад камерата Metallica споделят, че реквизитът за шоуто е в пъти по-мащабен и комплициран от този, който са употребявали за свои предходни концерти. „ Това е най-страхотната сцена, на която сме стъпвали “, споделя китаристът Робърт Трухильо. „ Инвестирахме доста време, хрумвания и пари в тази сцена. Но взехме решение, че в случай че ще вършим нещо такова, то ще бъде на друго от досегашното равнище “, прибавя един от създателите и китарист на групата Джеймс Хетфийлд.

Дизайнът на сцената в Metallica: Through the Never е дело на Марк Фишър, работил по едни от най-грандиозните представления на Pink Floyd, Rolling Stones, Тина Търнър, U2 и Лейди Гага. На нея има четири намотки на Тесла, за които екипът е уверен, че се появяват за пръв път в сходна продукция. Намотките изпращат светкавици с дължина 5 метра и защото волтажът е доста висок, към тях се получава евентуално смъртоносна зона, която Metallica назовават „ сфера на гибелта “. Заедно с намотките на Тесла на сцената се появява и великански електрически стол, който групата е употребила за обложката на албума си Right the Lightning.

Част от реквизита на шоуто е и 9-метровата скулптура Lady Justice, която бива издигната и унищожена през времетраенето на две песни. При разрушаването й на сцената безусловно валят парчета, които карат музикантите да залягат, с цел да избегнат съществени пострадвания. „ На няколко пъти части от Дорис отлитаха измежду публиката. Две парчета едвам не унищожиха басовете ми “, разяснява Трухильо.

Успоредно с впечатляващото шоу на дългата 60 метра сцена, феновете ще проследят на огромен екран зрелищната история на почитател на Metallica, изпратен на специфична задача по време на грандиозния концерт на групата. Режисьорът на кино лентата Нимрод Антал признава, че част от вдъхновението му за сюжета идва непосредствено от неповторимата просвета на бандата.

Именно по тази причина в границите на Metallica: Through the Never публиката ще види част от детайлите, трансформирали се в запазена марка на Metallica. Сред тях е свиващата се сцена от турнето Reload, змийската яма от турнето Black Album, статуята Lady Justice от турнето Justice for All и ковчезите от последния им студиен албум Death Magnetic. За ентусиазъм режисьорът се обръща и към своя обичана книга – „ Алхимикът “ на Пауло Коелю.

Антал споделя: „ Тя е за момче, което се насочва в търсене на богатство, единствено с цел да открие, че съкровището, което търси, е там, откъдето е тръгнал “.

Metallica: Through the Never идва на огромен екран у нас по едно и също време със международната си премиера - феновете ще могат да видят кино лентата в IMAX 3D още на 27 септември. Решението да показват кино лентата първо в IMAX Ларс Улрих изяснява по този начин: „ Повечето хора считат, че IMAX е единствено огромният екран, само че, както знаем, има и характерен аудиодизайн. Ние вложихме доста запаси и време в саунда на този филм. IMAX прекарването е най-близкото до концерта онлайн ”.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР