С Mercedes EQS германците предефинират автомобилния лукс - независимо от

...
С Mercedes EQS германците предефинират автомобилния лукс - независимо от
Коментари Харесай

Тествахме електрическата S-Klasse

С Mercedes EQS германците предефинират автомобилния разкош - без значение от задвижването. Но с цел да бъде безапелационен на всички места, EQS би трябвало да предложи повече от просто висок комфорт при шофиране, висококачествени материали и няколко електронни помощника. Задаваме въпроса: Какво може повече EQS от класическата S-Klasse? Отговорът получихме след обширен тест на версията EQS 450+.
`Тествахме

Rolls-Royce среща Citroen: Така най-кратко може да се опише неповторимата возия и обезшуменост на новата електрическа S-Klasse. Mercedes EQS е първокачествен автомобил що се касае до комфорт при возене. Той съчетава гладко и дейно окачване с неповторима шумоизолация. Независимо от пътната конюнктура в салона е безшумно и безвредно. След теста, който направихме, можем умерено да заявим, че първокласният (електрически) сегмент също има нов пример и това е EQS.
`Тествахме

Богатството от комплицирани решения в EQS е толкоз огромно, че би трябвало да се съсредоточим единствено върху тези, които се открояват най-вече. В последна сметка това, което е изумително при Mercedes EQS, не е, че е изключително спокоен. Това, което е изумително, е какъв брой добре този 5.22 метра дълъг автомобил се насочва в тесни завои: точно и бързо. Фактът се дължи на ръководството на задната ос, при ниски скорости, т.е. при паркиране или маневриране с ниска скорост, колелата се въртят в посока, противоположна на предната ос. Обикновено задните колела завиват до 4.5 градуса, само че против доплащане завиването им става цели 10 градуса, какъвто бе казусът с тестовия автомобил. Абсурдно е по какъв начин тази голяма лимузина взима завоите - диаметърът на завой е 10.9 метра.
`Тествахме

При високи скорости задните колела също завиват, само че този път в посока идентична с тази на предните. Тогава, тежащият над 2 500 кг автомобил (междуосно разстояние: 3.21 метра) се усеща като летящ килим. Без каквито и да било трептения. Скоростта и ускорението са забележителни, само че ще се запитате: Какво остава от 107.8-киловатчасаовата батерия, когато Mercedes се кара вярно, т.е. по автомагистрала с висока скорост? Карахме EQS 300 километра по автомагистрала и с удивление установихме, че колата и тук впечатлява. този път с дълъг пробег и с рационална консумация на сила.
`Тествахме

Пътуването на извънградско поверихме на новаторският круиз надзор. Темпомат, зимни гуми, изсъхнал път и малко попътен вятър. Просто е необикновено какъв брой комфортна е тази електрическа кола. Системите за подкрепяне на шофирането имат главен принос, а тяхната най-голяма мощ е да не се виждат. Бордовият компютър демонстрира консумация на сила от 25.8 kWh / 100 км, което аритметично води до пробег от 418 км, което в действителни условия е повече от пробега на Tesla Model 3 Long Range.
`Тествахме

Но това не би трябвало да ви учудва. В последна сметка, EQS е най-аеродинамичният автомобил в света с коефициент на въздушно противодействие от 0.20. Ако желаете да карате най-икономичната електрическа S-Klasse, то не би трябвало да избирате мощната 4х4 версия 580 4MATIC, а би трябвало да изберете точно тестваната от нас EQS 450+. Тя има единствено задно предаване и по-тесни гуми. В последна сметка би трябвало да разберете, че тази кола сега е без конкуренция на пазара, като възможна такава ще се появи в лицето на идното BMW 7 Series.
`Тествахме

При показания на скоростомера в диапазона 150 - 200 км/ч постигнахме действителна междинна скорост от 160 км/ч на 30-километров сектор. Тази проба докара до доста по-голяма консумация на от 35.4 kWh / 100 км, като това бе и оптималната стойност в теста. Така силата ще свърши след съвсем 300 километра, което също е удивително достижение. Най-ниската консумация от 14.4 kWh / 100 км постигнахме в градския трафик на столицата. Това подхожда на пробег от 700 километра, което е доста повече от километрите съгласно WLTP, маркирани в паспортните данни на транспортното средство.
`Тествахме

Но никой не би трябвало да си прави илюзиите, че Mercedes EQS може да се съпостави с S-класа във връзка с пробег. Това, което отличава EQS що се касае до електрически автомобили обаче е огромният потенциал на батерията. А този факт се добавя от съвършено работещ маршрутизатор, в това число авансово кондициониране на батерията. По този метод удобството по време на път е неповторимо. Въведете дестинацията посредством гласово ръководство, изчислите маршрута със спирки за зареждане и прогноза и сте подготвени. С други думи последното потомство немски електрически коли към този момент не изостава от Tesla по повод нито на качеството на силовия тракт, нито на пробег. А това значи, че Mercedes извади кола, която се явява пример при електрическите автомобили и от тук на сетне всички ще би трябвало да се съпоставят с нея.
`Тествахме

След като уточнихме тези обстоятелства, несъмнено, към този момент можем да напишем и няколко реда за простора в салона и багажното поделение (щедър и елементарен за товарене с помощта на задната врата), качеството на направа или за звука на аудиосистемата Burmester, само че би трябвало също по този начин да обърнем внимание и на още нещо, което е изключително поразително - системите за подкрепяне на шофирането. Предупреждението за овакантяване на лентата и функционалността за надзор на скоростта работят толкоз дискретно, че съвсем не се виждат.
`Тествахме

Автоматичната рекуперация при шофиране без задействан ACC също е безусловно образцова. Хубаво е да се види, че EQS освен забавя скоростта при коли начело, само че и когато пешеходец пресича платното. А основният head up екран, за който Mercedes подвига доста по-малко звук от сходната проекция с добавена действителност на Volkswagen, работи толкоз безпрепятствено и ненатрапчиво, че също би трябвало да се смята за пример от най-голям клас. Силен плюс в така и така съвършената сигурност е системата Digital Light, която за жалост е алтернатива и за нея, както и за завиващите с 10 градуса колела, би трябвало да се доплати. Вие просто карате през нощта на дълги светлини, а насрещно движещите се коли не виждат това. Те са точно " изрязвани ". Както нормално с колите за тестово шофиране, и в нашата кола участваха съвсем всички екстри, които обаче повишават фрапантно цената на автомобила.
`Тествахме

Перфектното съоръжение в случай че се взима поради съотношението цена/качество е точно тестовият ни EQS 450+, което значи по-малко съоръжение, само че огромната батерия и 10-градусово ръководство на задната ос, както и пакета Advanced Plus (цифрови светлини), отказвайки се от хипер екрана и необятните гуми. Но всичко е въпрос на избор и благоприятни условия. И макар високата цена, EQS излиза като едноличен водач в електрическия първокласен клас и може би идващият съперник няма да бъде новата Model S, а BMW 7 Series. Но това в обозримо бъдеще, през което, сигурно Mercedes няма да стоят на едно място.
`Тествахме

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР