С мен не е имало контакти по въпроса да бъда

...
С мен не е имало контакти по въпроса да бъда
Коментари Харесай

Тагарев: Има значение кой ще е служебен министър на отбраната дори за два месеца

С мен не е имало контакти по въпроса да бъда длъжностен министър. Но и да има такова предложение аз няма да го приема, тъй като за разлика от други политически кабинети досега, този е явно политически декориран – доста ясно. Това разяснява в " 120 минути “ министърът на защитата в оставка Тодор Тагарев.

" За страдание през последните месеци има доста ясни разминавания – сред това какво би трябвало да се прави съгласно ГЕРБ и това, което аз разбирам като сериозно значимо за дейности в ръководството “, уточни той.

По думите му има значение кой ще е длъжностен министър на защитата даже и за два месеца.

" Ситуацията е доста комплицирана, действаме на доста необятен фронт – много начинания и проблеми за решение. Не би трябвало да се губи време, на моето място би трябвало да влезе човек, който е осведомен с проблемите “ съобщи Тагарев.

" Не познавам персонално Димитър Главчев, само че той беше ръководител на Народното събрание, излъчен от ГЕРБ. Няма по какъв начин да не го свързваме с ГЕРБ “, счита военният министър в оставка.

" Моето име беше споменавано в медиите, само че не е споменавано по време на договарянията – имам вяра на думите на учен Денков. Когато сме единствено на няколкостотин метра от вилнееща война, един министър на защитата има доста съществени функционалности и роля в съюзните разисквания и взимане на решение. За 10 месеца аз съм взел участие в разнообразни срещи, свързани с войната в Украйна “, съобщи Тагарев.

Според него Борисов е правил опити за правене на внушения със споменаването на името му.

" До началото на януари ние нямахме нормативната основа, с цел да стартираме интервенцията по превозването на БТР-ите. На тях лиши не по-малко от шест месеца за думи и за хартия. Атаката против мен стартира незабавно откакто завърши офанзивата с гостите на Богоявление - десетина дни, откакто се очакваше да стартира тази интервенция. Никой не чака, че това може да се случи за седмица или две. Този мотив беше употребен напълно предумишлено за офанзиви против мен ", съобщи Тодор Тагарев.

" Може би не е толкоз видимо, само че офанзивите към мен от страна на ГЕРБ започнаха още юни месец. Имаше пик през август, имаше пик и през септември - във връзка " Страйкърите ", по-късно от януари офанзивите са доста огромни и консистентни ", разяснява още той.

" Направи ли ви усещане, че водещите политици в ГЕРБ и Движение за права и свободи не се появиха за 20-годишното участие на България в НАТО. За тях това може би не е на дневен ред, за тях в този момент са значими вътрешните избори “, уточни военният министър в оставка.

" С двата бюджета, които внесохме за 2022 и 2023 година - направихме допустимо повишението на разноските ", добави Тагарев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР