С мен не е имало контакти по този въпрос. И

...
С мен не е имало контакти по този въпрос. И
Коментари Харесай

Тагарев няма да приеме министерски пост в кабинета Главчев

С мен не е имало контакти по този въпрос. И да имам такова предложение, няма да го приема, тъй като, за разлика от другите служебни кабинети досега, този е явно политически декориран. Това сподели министърът на защитата в оставка в предаването " 120 минути " по bTV.

" За страдание, в последните месеци има доста огромни разминавания сред вижданията на ГЕРБ какво би трябвало да се прави и това, което аз разбирам като сериозно значими дейности в региона на защитата, сподели още Тагарев.   

Според него няма по какъв начин Димитър Главчев да не бъде асоцииран с ГЕРБ.

Той уточни, че е значимо кой ще е министър на защитата. Действаме на доста необятен фронт и имаме доста проблеми за решение. Най-добре е да влезе човек, който е добре осведомен с проблеми и да продължи със своя екип да търси решения. Този длъжностен кабинет може да е за 2 месеца, само че опитът демонстрира, че може и за по-дълго време, предизвести Тагарев. 

Министърът на защитата разяснява и тиражирането на името му като разменна монета по време на договарянията сред ГЕРБ и ПП-ДБ.

" Аз имам вяра на думите на акад. Денков, който съобщи, че по време на договарянията моето име не е споменавано. Името ми бе споменавано обаче в медиите и обществени изяви на Бойко Борисов и Делян Пеевски ", сподели още той.

Според него вероятните пояснения са две - първото е, с цел да получат различен бранш в ръководството. 

" Вторият вид е, че поставиха големи старания да се нареждат като уверени евроатлантици. И обстоятелството, че има други хора, които мислят по този метод и дават отговор за това, а и имат интернационалните контакти, също е част от обяснението, изясни Тагарев. И посочи че един министър на защитата, изключително на няколкостотин километра от вилнееща война, има доста съществени функционалности в съюзните разисквания и взимане на решения в НАТО и Европейски Съюз. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР