С мен не е говорено да бъда министър на здравеопазването

...
С мен не е говорено да бъда министър на здравеопазването
Коментари Харесай

Дариткова: Не са ми предлагали министерски пост

С мен не е говорено да бъда министър на опазването на здравето – моята мощ е в Народното събрание. Това съобщи ръководителят на Здравна комисия Даниела Дариткова, съобщи БГНЕС.

„ За страдание обстановката се повтаря. Факт е, че към този момент 9 години съм в политиката и в областта на опазването на здравето. До някъде е разумно при всяка промяна на министър, аз да бъда вероятно търсена и насочена към поста “, разяснява Дариткова.

Тя е на мнение, обаче, че би трябвало да се търси стабилно решение в областта на опазването на здравето. Според Даниела Дариткова нейната мощ е в Народното събрание. Разчитам държавното управление и министър председателят да намерят положителното решение. С мен не е говорено и не съм чула обсъждани имена, уточни ръководителят на Здравна комисия.

Попитана дали министерският пост би трябвало да бъде ангажиран от заместник-министър Мирослав Ненков, Дариткова уточни, че този въпрос би трябвало да бъде заложен към премиера и държавното управление, съобщи Дариткова.

Тя посочи, че извънредно доста съжалява за оставката на министър Николай Петров. „ Българската здравна система загуби от тази оставка. Страната ни имаше действителен късмет да направи политиката в областта на опазването на здравето в действителност обърната към ползите на пациентите и на лекарите. Но, българското опазване на здравето няма да загуби, тъй като министър Петров ще продължи да извършва своя дълг като доктор “, уточни Даниела Дариткова.

Нейното мнение било, че би трябвало да има резистентност в политиката. „ Една персона е значима за системата, само че в действителност устойчивите решения би трябвало да бъдат решения на една политика, която е консенсусна, поредна, с цел да не се случва по този начин, че при всяка промяна да имаме връщане обратно и започване изначало. Здравеопазването се нуждае от дълготрайна визия, консенсус и устойчиви решения “, счита Дариткова.

Тя е уверена, че има мантри, които се повтарят за политическа приложимост. Темата за комерсиалните сдружения и лечебните заведения била една от тях. Смятам, че в политиката на опазването на здравето би трябвало да се търси надпартийния консенсус. Тук политизирането е извънредно нездравословно, безапелационна бе Дариткова.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР