С между 30 и 40% повече ще платим за празненствата

...
С между 30 и 40% повече ще платим за празненствата
Коментари Харесай

До 40% по-скъпи новогодишни куверти в чужбина заради войната

С сред 30 и 40% повече ще платим за празненствата по Нова година, в случай че изберем да посрещнем празника в чужбина. Това регистрират от туристически отрасъл. Кувертите по заведенията у нас пък стартират от 60 лева и могат да надвишават 200.

Традиционно всяка година милиони българи избират да посрещнат Нова година на заведение или на отмора. Тази година обаче от сектора по морето регистрират по-малко резервации за новогодишната нощ, осведоми Нова тв.

Тези, които изберат да посрещнат празника отвън дома, избират заведения от битов вид, с национална музика, където цените на кувертите варират сред 60 и 220 лева на човек. Най-желани се оказват зимните ни курорти за тридневни пакети. Търсенето обаче и при тях е доста по-слабо за съпоставения с минали години, показват от сектора.

" Има въздействие войната, която избухна сред Израел и Ивицата Газа. Тенденциите са отново са да чества, като още веднъж най-хубавите са цените при комшиите - Турция и Гърция. Основно там е интереса и пътуването на българите тъй като могат да избират и със рейс, и със личен превоз ", уточни Яница Динева - шеф туристическа организация.

Тази година от летище Бургас е обезпечен чартър до Анталия, където към този момент десетки туристически компании вършат резервации. Пълна с българи ще бъде и Гърция. Едни от най-примамливите предложения, избирани за ранни записвания, са тези за Нова година в Египет, или пък в Дубай.

" Между 550 и 700 лв. на човек в дойна стая ще коства пакет в курорт в Сърбия за идните празници. В цената е включена освен настаняване, само че и превоз, както и закуска и вечеря, прилагане на спа пакет и новогодишен куверт ", сподели по Nova News Димитър Балтов от „ Обединение Бъдеще за туризма ”.

Той посочи, че туроператорските компании бележат сериозен растеж в предлаганите пакети и през тази година те ще са осъществили повече почивки.

Впечатление прави, че доста българи избират пътувания след новогодишните празници, когато цените са доста по-достъпни. Сред най-предпочитаните дестинации тази година са Тайланд, остров Мавриций, Занзибар и Доминиканската република.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg